AcasăNewsA murit Draga Olteanu Matei. Alexandru Arșinel: „A fost o foarte mare...

A murit Draga Olteanu Matei. Alexandru Arșinel: „A fost o foarte mare actriță, un om deosebit”

Draga Olteanu Matei s-a stins la vârsta de 87 de ani (foto: stireadeiasi.ro)

Vestea care a zguduit lumea artistică autohtonă, la începutul zilei de miercuri, a adus multă durere în rândul actorilor care au cunoscut-o și au jucat alături de Draga Olteanu Matei, care s-a stins pe un pat de spital, la Iași, la câteva zile de la internare.

 

UPDATE: E multă tristețe în rândul colegilor de breaslă ai actriței Draga Olteanu Matei. Continuă să apară reacții emoționante din partea actorilor care au cunoscut-o pe apreciata artistă de teatru și film.

”Draga a fost un om absolut minunat (…) Draga iubea foarte mult publicul și faptul că era pe scenă cred că pentru ea era onoarea pe care și-o dorea (…) Un asemenea om sfințește pământul pe care calcă”, a declarat actrița Olga Delia Mateescu, într-o intervenție telefonică la Antena3.

La rândul său, maestrul Ion Dichiseanu a vorbit despre Draga Olteanu Matei numind-o ”o mare valoare, monstru sacru, nu se poate compara cu nimeni”, o actriță cu un ”talent debordant”. ”N-am cuvinte (…) era generoasă (…) ajuta pe actorii mai tineri (…) era unicat”, a mărturisit Dichiseanu, la RealitateaPLUS.


Alexandru Arșinel, fostul director al Teatrului de Revistă din București, deplânge pierderea actriței Draga Olteanu Matei, despre care, după cum mulți își amintesc, a ales să părăsească în urmă cu mai mulți ani Capitala și să se retragă la Piatra Neamț. ”A fost o foarte mare actriță, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră extraordinară. Era actriță, (…) artistă de film, îndrumătoare, în domeniul teatrului ea s-a retras la Teatrul Neamț unde a fost o echipă de teatru unde a participat la concursuri (…) a fost foarte iubită în Piatra Neamț de către publicul de acolo, de către forul conducător care a sprijinit-o cât a stat ea acolo”, a mărturisit Alexandru Arșinel, într-o intervenție la Antena3.

Arșinel a ales să menționeze și faptul că actrița Draga Olteanu Matei era un om deosebit. ”O mare actriță, am avut bucuria să joc alături de dumneaei (…) o parteneră extraordinară (…)de o generozitate extraordinară (…) un om deosebit”, a completat Arșinel.

Draga Olteanu Matei s-a stins la vârsta de 87 de ani. În urma sa rămân, însă, pentru totdeauna, zecile de roluri în filme, piese de teatru și producții de televiziune. Rămân replicile spumoase, zâmbetul și dăruirea sa pentru tot ceea ce înseamnă comedie.

author avatar
Cristina Stefan
160 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger