AcasăNewsA murit cunoscutul analist economic Ilie Şerbănescu

A murit cunoscutul analist economic Ilie Şerbănescu

Ilie Serbanescu

S-a stins din viață cunoscutul economist Ilie Şerbănescu, fost ministru al reformei în guvernul Victor Ciorbea.

Ilie Șerbănescu avea 81 de ani. Vestea tristă că analistul economic a încetat din viață a fost aflată luni dimineață, 8 aprilie.

„Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață, de către soția sa, Cristina, potrivit realitatea.net.

George Simion: „România e de azi mai săracă”

Liderul AUR, George Simion, a anunțat la rândul său vestea că economistul Ilie Șerbănescu a părăsit lumea celor vii.

„România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie.

Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin.

Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa!”, a scris Simion, luni, pe pagina sa de Facebook.

A scris 5 cărți și sute de articole și studii

Ilie Șerbănescu (20 iulie 1942 – 8 aprilie 2024) a fost un economist român, ministrul reformei, președintele Consiliului pentru Reformă în guvernul Victor Ciorbea, de la 5 decembrie 1997 până la 17 aprilie 1998, conform Wikipedia.

A absolvit Academia de Studii Economice, București. A obținut doctoratul în Economie în 1978 și a fost vicepreședinte al Societății Române de Economie. A scris 5 cărți:

„Corporațiile transnaționale” (1978)
„Terra portret în alb-negru” (1980)
„Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale” (1994)
„Manifestul partidului imobilist” (1996)
„România, o colonie la marginea Europei” (2016)

De asemenea, a scris și peste 600 de articole și studii asupra reformei postdecembriste din România.

author avatar
Andrei Coman
660 afisari

10 COMENTARII

  1. Sa-l odihneasca Dumnezeu !
    Dupa radicalismul dovedit imediat dupa tradarea din decembrie, si-a revenit rapid si s-a afirmat ca un analist extrem de corect al realitatilor tragice din Romania.
    Pacat ca nu a mai apucat recalcularea pensiilor fiindca suma care o primea, derizorie, il nemultumea profund.
    Inca o data, sa-i fie tarina usoara si condoleante familiei !!!

  2. Dumnezeu sa_l odihnească in pace !
    Ne părăsesc oamenii deștepți , rămanen doar cu gălăgia unor inchipuiti .

  3. Condoleanțe familiei și prietenilor lui Ilie Șerbănescu. A fost un economist remarcabil și un patriot adevărat, care a lăsat o moștenire valoroasă prin lucrările și analizele sale. Odihnească-se în pace.

  4. Desigur , mai trebuie remarcate si articolele scrise in ziarul SCANTEIA, oficiosul PCR, in care ridica in slavi economia socialista multilateral dezvoltata si pe mareke ei carmaci tovarasul N. Ceausescu alaturi de eminentul om de stiinta tovarasa Elena. Ceausescu. Desi scria asa de frumos totusi nu inteleg de ce nu se exportau produsele industriei romanesti atat de performante , ci se exportau zeci de mi de tone de produse alimentare, pt a plati datoria facuta de statul roman.Noroc ca dupa ce s-a platit datoria externa, incepand cu aprilie 1989, romanii in continuare nu gaseau produse alimentare asta desigur pt. a ne mentine supli.Ce vremuri, ce timpuri dupa care tanjesc nostalgicii comunisti, prezenti in special printre comentatorii National. Dar de morti numai de bine, nu-i asa tovarasi ?.

    • As fi de acord cu tine. Daca mi ai putea explica ce au produs astia ca tine ptvtara lor in 35 de ani, dupa lovitura de stat imperialista din 89. Nu se pun praduielile, latratul, distrugerile, datoriile uriase. Potaie

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger