AcasăNewsA murit cunoscutul actor Jean-Paul Belmondo - VIDEO

A murit cunoscutul actor Jean-Paul Belmondo – VIDEO

(sursa foto: Jean-Paul Belmondo/Facebook)

O veste tristă se abate asupra lumii cinematografiei internaționale.

În după-amiaza acestei prime zile din săptămână s-a aflat că a părăsit lumea celor vii unul dintre cei mai cunoscuți actori francezi: Jean-Paul Belmondo. Legendarul om de cinema avea 88 de ani.

Jean-Paul Belmondo s-a stins în locuința sa din Paris, potrivit france24.com. A fost unul dintre cele mai cunoscute nume din sfera cinematografiei franceze. Rolurile sale, dar și zâmbetul inconfundabil vor rămâne însă întipărite în amintirea marelui public, dar și pe peliculă. Printre cel mai cunoscut e cel din filmul Cu sufletul la gură (À bout de souffle), regizat de celebrul Jean-Luc Godard, producție datând din 1960.

Ambasadorul Niculescu: L-am văzut ultima oară acum câteva luni

Trista veste care s-a răspândit cu repeziciune în întreaga lume, cea privind dispariția din această lume a actorului francez, a fost urmată de o primă reacție din partea ambasadorului român în Franța. Luca Niculescu a rememorat o ultimă discuție pe care ar fi avut-o, în urmă cu câteva luni, cu faimosul actor.

”A murit Jean-Paul Belmondo. (…) L-am văzut ultima oară acum câteva luni. Era la masă și l-am întrebat cum îi merge. Mi-a dat, zâmbind, răspunsul tradițional : „cât timp pot să beau o sticlă de vin cu prietenii, e perfect! ” Și am ciocnit ultimul pahar cu el”, a povestit Niculescu, pe pagina sa de Facebook.

387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger