AcasăNewsA murit comandorul Ion Staiculescu. Mesajul ministrului Apararii

A murit comandorul Ion Staiculescu. Mesajul ministrului Apararii

Armata Romana pierde un om si un pilot militar apreciat, a carui disparitie fulgeratoare din aceasta lume a adus foarte multa tristete in randul celor care l-au cunoscut si au lucrat alaturi de Ion Staiculescu.

 

UPDATE: S-au aflat mai multe amanunte cu privire la disparitia fulgeratoare a pilotului militar in varsta de 55 de ani, sot si tatal unui copil. Ministerul Apararii transmite ca Staiculescu si-a gasit sfarsitul intr-o camera de hotel din Franta, mai exact din localitatea Cherbourg, unde se afla intr-o misiune, respectiv la un exercitiu multinational ce se desfasoara in perioada 31 mai-4 iunie.

Comandantul Grupului 90 Operational din cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni a fost gasit sambata dimineata, inconstient, de catre colegii sai, care au chemat de urgenta medicii. S-au  facut manevre de resuscitare, insa din pacate acestea au fost zadarnice, fiind declarat decesul pilotului. „Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritatile judiciare franceze”, se mai arata in comunicatul MApN.

Vestea neagra a fost anuntata public chiar de catre ministrul Apararii, Mihai Fifor. Oficialul guvernamental a dezvaluit chiar ca a calatorit cu avionul pilotat de regretatul aviator in urma cu doar cateva zile. „De azi, comandorul Ion Staiculescu a zburat la ingeri…Absurd de repede. Vinerea trecuta ne intorceam impreuna cu el la mansa din Polonia. Radea sagalnic in mustata si planuia urmatorul zbor. S-a grabit insa sa zboare acolo unde ii placea cel mai mult…dincolo de nori. Armata Romaniei a pierdut azi pe unul dintre cei mai iscusiti piloti ai sai…Dumnezeu sa te aiba in paza si sa te odihneasca in pace, nea Ioane!”, suna mesajul postat, sambata dupa-amiaza, de catre social-democratul aflat in fruntea MApN-ului.

Staiculescu era considerat unul dintre cei mai experimentati piloti militari autohtoni. Multi isi amintesc faptul ca a fost pilotul aflat la mansa aeronavei care adusese in tara trupurile celor 18 romani care au pierit in cumplitul accident de autocar din Muntenegru, de acum 5 ani.

sursa foto: Facebook/Mihai Fifor

480 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger