AcasăNewsA murit Bitu Falticineanu, regizorul care si-a dedicat cariera Teatrului de Revista...

A murit Bitu Falticineanu, regizorul care si-a dedicat cariera Teatrului de Revista

(foto: bucuresteni.ro)

Regizorul Bitu Falticineanu, al carui nume este strans legat de spectacolele Teatrului de Revista din Bucuresti, a murit joi, la 86 de ani. Disparitia sa a fost anuntata de Alexandru Arsinel, directorul Teatrului „Constantin Tanase”.

(foto: bucuresteni.ro)

Timp de jumatate de secol, Bitu Falticineanu si-a dedicat ideile si talentul Revistei romanesti, regizand peste 200 de spectacole. Joi, insa, a plecat dintre cei vii. „A murit in cursul diminetii de ieri (joi – n.r.) dupa o suferinta pe care si-a mascat-o foarte bine timp de aproape 13 ani”, a declarat Arsinel, potrivit realitatea.net.

Disparitia lui Bitu Falticineanu este anuntata si pe site-ul Teatrului de Revista: „Teatrul de Revista `C-tin Tanase` anunta cu durere o mare pierdere. Regizorul Bitu Falticineanu a decedat. Odihneasca-se in pace!”.

Bitu Falticineanu va fi inmormantat duminica, la ora 12.00, la cimitirul evreiesc de rit spaniol – Sefard din soseaua Giurgiului din Capitala, potrivit Mediafax.

De-a lungul celor peste cinci decenii dedicate Teatrului de Revista, Falticineanu a lucrat, printre altii, cu Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Nae Lazarescu si Vasile Muraru. La inceputul anului trecut, Falticineanu isi trecea in palmares, odata cu premiera spectacolului „Arca lui Nae si Vasile”, cel de-al 200-lea spectacol din cariera.

307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger