AcasăNewsA murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția artistului Tudor Gheorghe

A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția artistului Tudor Gheorghe

A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția maestrului Tudor Gheorghe (sursa foto: Facebook/Teatrul national Craiova)

Momente grele pentru familia apreciatului interpret și compozitorTudor Gheorghe și pentru cunoscuții și colegii de breaslă ai celei care a fost Georgeta Luchian Tudor.

Actrița a plecat la cele veșnice la vârsta de 86 de ani, iar trista veste a fost dată chiar de către artiștii de la Teatrul național din Craiova. ”Teatrul Național „Marin Sorescu” anunță cu tristețe plecarea la cele veșnice a actriței Georgeta Luchian Tudor, una dintre actrițele emblematice ale unei instituții pe care a slujit-o cu un talent ieșit din comun. Instituția este alături în aceste momente de soțul ei, artistul Tudor Gheorghe”, se menționează într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a instituției teatrale.

A jucat alături de celebru-i soț, în “Micul infern”

Născută la Brăila, în toamna anului 1934, Georgeta Luchian Tudor a terminat Institutul de Teatru, la clasa profesorului Ion Șahighian, în 1963, an în care a și debutat la Naționalul craiovean în rolul Fanchette, în spectacolul „Nunta lui Figaro” de Beaumarchais.

De-a lungul carierei, Georgeta Luchian Tudor a interpretat roluri precum Maria Lothundiaz (Valetul de cupă de H. de Balzac), Cenușăreasa (Pantofiorul de aur de E. Lițu), Dona Anna (Țărăncuța din Getafe de Lope de Vega), Cellia (Volpone de Ben Johnson), Dona Angela (Doamna nevăzută de Calderon de la Barca), Clarice (Slugă la doi stăpâni de Goldoni), Sanda Augustin (Amurgul acela violet de Ion D. Sîrbu), Marion (Marion Delorme de V. Hugo), Domnișoara Nastasia (Domnișoara Nastasia de G. M. Zamfirescu), Nora (Nora de H. Ibsen)

A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția artistului Tudor Gheorghe

Și a jucat în spectacole puse în scenă sub bagheta unor regizori cunoscuți, între ei Georgeta Tomescu, Ion Maximilian, Valentina Balogh, Cătălina Buzoianu, Petre Sava-Băleanu, Cristian Hadji-Culea, Mircea Cornișteanu, Silviu Purcărete.

Reprezentanții teatrului craiovean amintesc un amănunt poate mai puțin cunoscut de marele public – acela că în spectacolul “Micul infern” Georgeta Luchian Tudor a jucat alături de soțul ei, artistul Tudor Gheorghe, omul alături de care a fost mai bine de cinci decenii.

848 afisari

2 COMENTARII

  1. Sunt alaturi de Maestrul Tudor Gheorghe si intrega familie , in imensa durere, pe care o traiesc .
    Dumnezeu s-o odihneasca , pe distinsa doamna, iar pe Maestrul sa-l ocroteasca !

  2. Wow 86 de ani…Păi și Tudor Gheorghe citi ani are? pare mai tînăr..Dumnezeu să-i ierte pacatele cele cu voie și cele fara de voie, de care n-a știut! Condoleanțe lui nea Tudor..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger