AcasăNewsA murit actorul Traian Stănescu

A murit actorul Traian Stănescu

A murit actorul Traian Stănescu (sursa foto: tnb.ro)

O informație tristă lovește lumea artistică din România. Actorul Traian Stănescu a părăsit lumea celor vii, la vârsta de 82 de ani.

Vestea grea că actorul Traian Stănescu s-a stins din viață a fost anunțată public de către fiul acestuia, Mihai Stănescu, luni seară târziu, pe pagina sa de Facebook. În dreptul unei fotografii de suflet, fiul actorului a scris următorul mesaj: „Acum dansează în ceruri amândoi… Zbor lin, TATA!”.

Traian Stănescu și Ilinca Tomoroveanu (sursa foto: Facebook/Mihai Stănescu)

Traian Stănescu a încetat din viață la aproape trei ani de când soția acestuia, marea actriță Ilinca Tomoroveanu, a murit.

I-a fost conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor

Născut în 27 martie 1940, Traian Stănescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, promoția 1961. În urma sa rămân rolurile din piese de teatru, dar și din filme. De-a lungul carierei, a jucat pe scena mai multor teatre, făcând parte și din trupa Teatrului Național din București.

Printre rolurile jucate de către Traian Stănescu la TNB amintim cele din „Sâmbătă, duminică, luni” de Eduardo De Filippo, regia Dinu Cernescu, 2007, „Maşinăria Cehov” de Matei Vişniec, regia Cristian Ioan, 2003, „Amanţii însângeraţi”, regia Alexandru Tocilescu, 2002, „Numele trandafirului” după Umberto Eco, regia Grigore Gonţa, „Enigma Otiliei” de George Călinescu, regia Ion Cojar, „Regele Lear” de William Shakespeare, regia Radu Penciulescu, „Richard III” de William Shakespeare, regia Horea Popescu, potrivit tnb.ro.

În 2004, actorului Traian Stănescu i-a fost conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

432 afisari

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca ! mare actor ! de inimaginat teatrul fara el . acum alde manole si altii fac politica nu mai iese nimic bun .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger