AcasăNewsA murit actorul Teodor Corban

A murit actorul Teodor Corban

sursa foto: Aferim/Facebook

O veste grea a lovit, marți dimineață, lumea artistică din România. S-a stins din viață un apreciat actor de teatru și de film.

Teodor Corban, cunoscut publicului pentru rolurile din filmele „Aferim!” sau „După dealuri”, a murit. Actorul avea 65 de ani.

Anunțul trist a fost făcut de către teatrologul Oltiţa Cîntec. „S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l știe toată lumea din „Aferim„, unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativa. O producție laureată cu Ursul de Aur la Berlin și cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestația lui Teo, cum i se adresau apropiații”, a scris Oltiţa Cîntec, în dimineața zilei de 17 ianuarie, pe Facebook.

„Drum lin către stele, Teodor Corban! Îți simțim deja lipsa”, a mai transmis teatrologul.

În urma sa rămân rolurile din teatru și film

Născut pe 28 aprilie 1957, în Iași, Teodor Corban a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu – Dragoş Galgoţiu. Între 1985 şi 1988 a fost actor pe scena Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanţa, iar din 1989 este angajatul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, potrivit teatrulnationaliasi.ro.

Printre piesele jucate la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi amintim: „Scadenţa” de Elias Canetti, regia Ovidiu Lazăr, 1989, „Chiriţa în balon” şi „Chiriţa în Iaşi” de Vasile Alecsandri, regia Ovidiu Lazăr, 1990, „Carol” de Slavomir Mrozek, regia: Irina Popescu Boieru, 1990, „Muza de la Burdujeni” de Costache Negruzzi, regia Sorana Coroamă Stanca, 1996, „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, regia Ion Sapdaru, 1998, „Livada de vişini” de A. P. Cehov, regia Alexander Hausvater, 2000, „Salomeea” de Oscar Wilde, regia Alexander Hausvater, 2004, „Terminal: Brazilia” de Spiro Scimone, regie colectivă, 2022

A avut, de asemenea, numeroase roluri în filme. Dintre acestea amintim peliculele „Aferim!”(2015), „Un etaj mai jos” (2015), „Poziţia copilului” (2013), „După dealuri” (2012), „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007), „California Dreamin’ (nesfârşit)” (2007) sau „Călătorie la oraş” (2003).


326 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger