AcasăNewsA murit actorul Mircea Anca

A murit actorul Mircea Anca

O boala nemiloasa – cu care a luptat din rasputeri- l-a rapit pe actorul Mircea Anca dintre cei dragi lui, dintre colegi si studenti, dar si din fata spectatorilor care au venit, de-a lungul anilor, sa-l vada pe scena teatrului.

Anuntul trist a venit sambata, din directia Teatrului „I.L. Caragiale” din Bucuresti, pe scena caruia a jucat artistul. Cunoscutul actor de film si teatru a pierit la doar 55 de ani, „dupa o lunga si curajoasa lupta cu o boala necrutatoare” pe care actorii acestei institutii teatrale nu o numesc, dar se stie faptul ca in ultmii ani actorul a luptat – cu indarjire- cu leucemia. De altfel, colegii din Teatrul National noteaza, in mesajul de adio postat pe site-ul TNB, faptul ca Mircea Anca „a iubit si a fost iubit. Om luminos, mereu plin de sperante, va fi mereu un exemplu”.

Mircea Anca a jucat, printre altele, in „Balanta”, „Patul lui Procust” si „Morometii”, dar si in piese precum „Apus de Soare”, „Romeo si Julieta” sau „Amantii insangerati”, toate pe scena Teatrului National. Era casatorit cu actrita Iuliana Moise si are un fiu, care i-a impartasit pasiunea pentru regie, drept urmare a ales o cariera in acest domeniu.

sursa foto: cinemagia.ro

author avatar
Cristina Stefan
744 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger