AcasăNewsA murit actorul Geo Costiniu

A murit actorul Geo Costiniu

Lumea artistica autohtona este din nou incercata de o pierdere grea. Colegii de breasla au aflat cu tristete ca Geo Costiniu s-a stins, luni seara.

Artistul a pierit la varsta de 63 de ani. Cunoscut publicului gratie rolurilor interpretate pe scena teatrului Odeon, dar si in filme precum „Septembrie” si  „Ora zero”, Costiniu a fost unul dintre cei mai apreciati actori romani.

Nascut in aprilie 1950, in Capitala, si absolvent al Institutului de Teatru, Geo Costiniu a fost pregatit, printre altii, de marele actor Dem Radulescu. A primit primele aplauze la debutul in fascinanta lume a teatrului, inca din vremea studentiei. Anii au trecut, iar actorul a ales sa joace, pe langa teatru, si film. A aparut in pelicule alaturi de Sebastian Papaiani, Dorina Lazar, Jeran Constantin sau Horatiu Malaele.

Costiniu a fost unul dintre cei mai apreciati actori, atat gratie talentului, cat si a sarmului sau aparte. Iubitor de viata si de frumos, artistul a fost casatorit de cinci ori si a avut un copil. In cadrul unui interviu acordat, in urma cu doi ani, pentru „Acces direct”, Costiniu a raspuns cu mult umor unei intrebari legate de comparatia cu faimosul Alain Delon, rasfat de care s-a bucurat, ani la rand, omul de teatru. „N-a fost vina mea, a fost bafta lui ca nu m-am nascut in Franta”, spunea actorul. Tot atunci a vorbit, cu tristete, dar multa decenta, despre faptul ca nu ducea „o viata decenta”, cu referire la faptul ca trebuie sa se descurce lunar cu o pensie destul de mica.

[youtube]C9n4cTJ1HNM[/youtube]

[youtube]mtrypZ3243I[/youtube]

[youtube]tppd6XzN3RY[/youtube]

Sursa foto: Antena1

3.141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger