AcasăNewsA murit academicianul Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii

A murit academicianul Răzvan Theodorescu, fost ministru al Culturii

sursa foto: acad.ro 

Doliu în cultura română. Vestea tristă s-a aflat în prima zi a acestei săptămâni. S-a stins din viață un cunoscut membru al Academiei Române, istoric de artă și fost ministru al Culturii.

Vicepreședintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 83 de ani – se anunță, luni, 6 februarie, într-o postare pe Facebook a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

„Sunt mândru că aparțin unui popor inteligent, unui popor care a știut să treacă prin istorie, a știut să fie luptător la nevoie, oportunist la nevoie și trădător la nevoie. În ceea ce privește personalitățile, nația română stă pe umerii a trei titani: unul este poetul național, Mihai Eminescu, unul este istoricul național, Nicolae Iorga, și cel de-al treilea este dramaturgul național, Ion Luca Caragiale”, declara acum ceva timp într-un interviu Răzvan Theodorescu, potrivit sursei menționate.

Vestea plecării din această lume a academicianului Răzvan Theodorescu a fost anunțată și de către reprezentanții Bibliotecii Metropolitane București. „Cu durere în suflet anunțăm trecerea în eternitate a academicianului Răzvan Theodorescu, membru al Consiliului Științific al Bibliotecii Metropolitane București.

Biblioteca Metropolitană București își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate, tuturor prietenilor și celor care l-au cunoscut”, au transmis oficialii instituției, prin intermediul paginii de Facebook.

Cunoscutul om de cultură a fost istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice și membru titular al Academiei Române din 2000 (corespondent – 1993). Răzvan Theodorescu a fost director general al Televiziunii Române (1990-1992) și ministru al Culturii (2000-2004).

author avatar
Andrei Coman
451 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger