AcasăNewsA murit „parintele” razboaielor, Mihail Kalasnikov

A murit „parintele” razboaielor, Mihail Kalasnikov

Mihail Kalasnikov, inventatorul pistolului-mitraliera AK-47, a decedat luni, la varsta de 94 de ani, la un spital din republica rusa Udmurtia.

El fusese internat la 17 decembrie la sectia de reanimare, in stare foarte grava, suferind de multi ani de o boala incurabila. Arma automata Kalasnikov a fost produsa in peste 100 de milioane de exemplare in intreaga lume, fiind arma preferata in toate razboaiele si conflictele armate de dupa 1947.

Mihail Kalasnikov a inceput lucrul la celebra arma care ii poarta numele in timp ce se afla in convalescenta dupa un traumatism suferit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. AK-47 va fi inlocuita, anul viitor, de un nou model de arma automata, a anuntat directorul general al uzinei Ijmach, Vladimir Grodestski.

Decizia de a fi inlocuita celebra arma automata a fost tinuta secret fata de inventator, care era foarte devotat inventiei sale. Desi nu-i placeau toti „utilizatorii”. Cand era numit „parintele razboaielor”, pentru larga utilizarea a armei sale, lua foc.

„Nu-mi place sa vad ca tot felul de criminali trag cu armele mele. Am creat arme cu scopul de a apara societatea noastra”, spunea Kalasnikov.

author avatar
Adina Mutar
1.268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger