AcasăNewsA manca rahat la propriu: Burger din excremente umane (VIDEO)

A manca rahat la propriu: Burger din excremente umane (VIDEO)

Prof. Ikeda, mandru de ce i-a iesit

A manca rahat nu mai este de acum doar o figura de stil. Un savant japonez a creat un burger facut din excremente umane. Mitsuyuki Ikeda, cercetator la Laboratoarele Okayama, a oferit o solutie cel putin inedita, la solicitarea  Intreprinderii de Canalizare din Tokyo de a o ajuta sa gaseasca o intrebuintare pentru continutul haznalelor.

Prof. Ikeda, mandru de ce i-a iesit

Ikeda a descoperit ca excrementele sunt pline de proteine ca urmare a actiunii bacteriilor si ar fi pacat ca asa o bogatie sa se piarda. Echipa sa de cercetatori a extras proteinele si a creat un fel de carne artificiala, a carei culoare este schimbata in rosu cu ajutorul colorantilor alimentari. Amestecand si niste soia pentru gust, cercetatorii japonezi spun ca nu mai este o mare diferenta de savoare intre ce iese prin spate si ce intra prin fata.

Chifteaua de tot rahatul este facuta din 63% proteine, 25% carbohidrati, 3% lipide si 9% minerale. Dar cum a fost primit noul produs de publicul degustator? Savantii, citati de Daily Mail, spun ca noile parjoale au fost descrise ca fiind delicioase si avand gust de carne de vita. Ei spun si ca, spre deosebire de cirezile de vite, care produc uriase cantitati de gaze de sera, chiftelele pentru coprofili sunt mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Din cauza costurilor de cercetare, burgerul japonez, care astfel reuseste sa fie mai de cacat decat ruda sa americana, este pentru moment de 10-20 de ori mai scump decat burgerul de vaca. Dar profesorul Ikeda spera ca in timp, costurile sa scada. El adauga ca calitatile (aici cacofonia nu e de prisos) ecologice ale noului produs ii vor face pe consumatori sa depaseasca mai usor barierele psihologice.

[youtube]HDvSPQ7megQ[/youtube]

 

author avatar
A.P. Redactor
4.311 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger