AcasăNewsA luat 9,91 la BAC, dar a vrut 10. Surpriza de care...

A luat 9,91 la BAC, dar a vrut 10. Surpriza de care a avut parte un absolvent clujean, după contestație

bacalaureat

Un elev din Cluj a vrut să aibă media 10 la Bacalaureat, dar decizia de a depune contestaţie nu l-a ajutat. Din contră chiar, i-a scăzut cu mult media.

Potrivit stiridecluj.ro, un elev a luat nota 9.95 la examenul de Limba şi Literatura Română, însă nu a fost mulţumit.

S-a ales cu o notă mai mică după contestație

Convins că lucrarea sa merita nota maximă, dar şi pentru că voia un 10 curat ca medie generală, elevul a depus contestaţie. După recorectare a primit însă nota 9,6. La fel a procedat şi la examenul de Biologie acolo unde iniţial a primit nota 9,8, iar după contestaţie a primit 9,7.

Înainte de contestaţii, elevul avea media generală la examenul de Bacalaureat 2023 de 9,91. După recorectarea celor două lucrări, media sa a scăzut la 9,76. Astfel, în loc să fie primul elev ca şi medie din liceul său, tânărul a picat pe locul al treilea, fiind devansat de alţi doi colegi.

O elevă din Ploiești a contestat nota 9,95 la BAC

Alexia Isvoranu a absolvit Colegiul Național „I.L.Caragiale” din Ploiești. Ea a decis să conteste nota aproape perfectă, 9,95, la proba de logică a examenului de Bacalaureat.

Alexia Isvoranu este acum printre cei şapte absolvenți cu 10 curat la examenul de Bacalaureat, pe care îi numără județul Prahova.

„Știam că am lucrarea perfectă, am discutat cu profesoara mea și am decis să fac contestație. Mi se luaseră pe nedrept acele sutimi. În viață, când e vorba de ce e corect, dacă nu riști, nu câștigi. Iar mie consider că mi s-a făcut dreptate. Cu toată modestia, teza mea la logică a fost perfectă și meritam 10”, a spus Alexia pentru observatorulph.ro.

Alexia vrea să urmeze o facultate cu profil umanist, visul ei fiind de a deveni profesor. Cel mai probabil, spune tânăra, profesor de limba și literatura română.

author avatar
Andreea Vlad
989 afisari

5 COMENTARII

  1. nota 10 de acum echivaleaza cu un 6 sau 7 pe vremea cand se facea scoala adevarata . subiectele sint ridicole , cel putin la mate .

  2. La romana e raiul contestatiilor. Baremul e ff lax.
    Cei care au nevoie de nota la bac ca sa dea la Drept ( unde se ia si nota bac in considerare) fac cintestatie la romana. Ca la mate, mai greu, deh, filologi.
    dar, daca privesti mai atent, fraierii fara pile care au facut contestatii la romana si-au luat-o rauuu. Unii au scazut si 1,2-1,45 pcr!
    Ca sa creasca la multii viitori absolventi de drept cate 1punct.
    Adica scazi la 6 si faci fericiti 10.
    Cine nu se uita atent zice ca e ok.
    Concluzia e ca ceva trebuie sa se schimbe la romana: viitorul omenirii nu sta nici in ce credea Calinescu despre Creanga nici in corectura unor nechemati care au marja de 2 oct sa se joace cu respectul si destinele copiiilor

  3. In Epoca de Aur nu se intra la Invatamintul Superior cu Media de la Bacalaureat. Dupa Sesiunea de Bacalaureat din Iunie, urma in Iulie Sesiunea de Concursuri pentru admiterea la „facultate”. La „Automatica” se pica si cu 8.50 …. banuiesc ca aia s-au carat cu totii in SUA….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger