AcasăNewsA inceput Vanghelionul la DNA

A inceput Vanghelionul la DNA

Cuplul Marian Vanghelie si Oana Niculescu Mizil a trecut, ieri, prin momente dificile. Cei doi au fost treziti de mascati si de procurori pentru a fi perchezitionati si audiati intr-un dosar cu un prejudiciu colosal.

În timp ce Marian Vanghelie făcea turul Capitalei cu mascaţii după el, Oana Mizil (foto jos) era audiată la DNA

Insarcinata in patru luni, Oana Mizil a declarat ca este nevinovata si si-a dat demisia din Parlamentul Romaniei, iar Marian Vanghelie a defilat aproape toata ziua prin Bucuresti cu mascatii dupa el pentru a participa la perchezitiile efectuate de anchetatori in diferite locatii. Dosarul in care cei doi sunt cercetati se anunta a fi unul exploziv, cel putin asa sustine DNA care a dat deja startul Vanghelionului.

Comisionul lui Vanghelie: 90 milioane de euro

Procurorii DNA verifica modul in care, incepand din 2007 pana in prezent, au fost acordate lucrari finantate din bugetul public al Primariei Sectorului 5, catre firma Callex Business Group de catre oficiali din Primarie. Este vorba despre contracte acordate pentru reabilitarea de institutii de invatamant – gradinite si scoli. Prejudiciul estimat se ridica la 2 miliarde de lei. Potrivit unor surse judiciare, Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de 20% din suma acordata pentru lucrari, adica aproximativ 90 de milioane de euro. Mai multe perchezitii au avut loc, ieri, la sediul Primariei Sectorului 5 si la locuinta primarului Marian Vanghelie, intr-un dosar instrumentat de DNA, privind atribuirea de contracte publice in mod ilegal. Marian Vanghelie a fost scos cu mascatii din locuinta sa, dupa aproximativ cinci ore de perchezitii, si a fost dus la sediul Primariei, unde, de asemenea, au fost efectuate perchezitii, iar de acolo la DNA pentru audieri. Procurorii anticoruptie au ridicat din locuinta primarului Marian Vanghelie sase ceasuri, precum si documentele pentru un teren care ii apartine fostei soacre a edilului, a afirmat avocatul acestuia, Cezar Bivolaru. ”Pe mandatul de aducere am observat ca este suspect de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu”, a mai spus avocatul Bivolaru.

Oana Mizil ii va darui un baietel lui Vanghelie

In timp ce procurorii intoarceau pe dos locuinta lui Marian Vanghelie, dar si biroul acestuia din Primaria sectorului 5, iubita acestuia, deputatul Oana Niculescu-Mizil, era audiata la sediul DNA. Insarcinata in patru luni, Oana Mizil a venit la DNA in baza unui mandat de aducere si a fost interogata in acelasi dosar in care Marian Vanghelie este acuzat de abuz in serviciu. Potrivit DNA, Oana Mizil este suspecta de operatiuni de comert incompatibile cu functia, in conditiile in care ar fi fost administrator al SC Fashion Brand Management si la patru magazine din Bucuresti. Referitor la faptul ca Vanghelie ar fi perceput comisioane pentru atribuirea de contracte, Oana Mizil a subliniat: „Nu are niciun comision, credeti-ma”. De asemenea, iubita lui Vanghelie a anuntat imediat ce a iesit de la DNA ca isi da demisia din Parlament. „Tot ce vreau sa va anunt este ca astazi imi depun demisia din calitatea de deputat, pentru ca nu vreau sa fie un impediment in fata justitiei”, a spus Oana Mizil. „Sunt total nevinovata. Am calitatea de suspect. Nu am administrat niciun magazin, din contra, am consiliat. Pur si simplu ma consider nevinovata pentru ca imi place moda, nu am putut sa stau departe de moda. Este primul meu hobby. Nu am avut niciun castig”, a adaugat ea. Oana Mizil a anuntat ca este insarcinata cu Marian Vanghelie, urmand sa aiba un baietel.

author avatar
Nicole Ionescu
1.502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger