AcasăNewsA inceput vanatoarea de sclavi numiti Obama

A inceput vanatoarea de sclavi numiti Obama

Genealogii de la Universitatea Emory au intocmit o baza de date online cu nume africane ale scalvilor adusi in America, in speranta ca vor da si de stramosii lui Obama, scrie Daily Mail.

Parodie cu Obama, in urma anuntului acestuia ca cine doneaza 5 dolari pentru campania electorala are sansa sa cineze cu el

Milioane de africani au cazut victime comertului cu sclavi din anii 1800. Cei mai multi au ajuns in America. Actiunea genealogilor vine in sprijinul familiilor de culoare care doresc sa-si cunoasca istoria. Si Barack Obama a angajat o echipa de specialisti pentru a sapa dupa stramosii lui sclavi, pentru ca circulau povesti ca mai multi Obama se inrudesc cu presedintele american, acestia fiind in America de pe vremea comertului cu sclavi. Nu s-au dat publicitatii rezultatele.

Pana acum, au fost depistati doi Obama printre cei 9.500 de africani capturati in secolul 19, numele acestora fiind trecute in registrele curtilor de justitie, dar nu este nicio dovada a inrudirii cu presedintele sau cu tatal acestuia, Barack Obama din Kenya. „Incercam sa stabilim originea unor cetateni, dupa nume, care indica etnia africana, grupul lingvistic si locul exact de unde provin”, spune David Eltis, care supervizeaza banca de date. De exemplu, tatal lui Obama e din estul Africii. Ceilalti doi Obama depistati de cercetatori erau adusi din vestul Africii.

Stramosii lui Obama, dupa Sally Jacobs, autoarea volumului „Celalat Barack”, provin din Provincia Ghazal din Sudan. Formau un trib nomad, care s-a stabilit in Kenya sub denumirea de Luo. Unul din cei doi Obama depistati de cercetatori a fost luat ca sclav de nava Xerxes, care a fost interceptata de autoritati si fortata sa acosteze intr-un port cubanez, in 1828. Al doilea a fost adus cu nava Midas, un an mai tarziu, si aceasta fortata sa acosteze in Cuba. Tribunalele au dispus eliberarea sclavilor, dar fara sa le ofere ajutor pentru a se intoarce in tara lor. De aceea, multi erau recapturati si intrau din nou in traficul de persoane.

author avatar
Adina Mutar
1.020 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger