AcasăNewsA inceput scoala. Elevii cu emotiile, politicienii cu mesajele. "Reformita" si hartia...

A inceput scoala. Elevii cu emotiile, politicienii cu mesajele. „Reformita” si hartia de turnesol

Gata cu vacanta, a inceput scoala! In aceasta prima zi a saptamanii s-a reluat forfota in curtile unitatilor de invatamant.

Si, pe langa emotiile celor mici, care ajung pentru prima oara in careul de la scoala, si ale parintilor lor, care urmaresc cu sufletul strans fiecare pas din noua etapa a vietii prichindeilor lor, deschiderea anului scolar le da politicienilor ocazia sa transmita mesaje cu urari pentru cei implicati in procesul educational.

Presedintele Iohannis a ales Alba Iulia, mai exact liceul „Horea, Closca si Crisan”, pentru a se adresa elevilor si profesorilor, carora le-a amintit ca educatia este „temelia unei natiuni puternice”, acuzand ca exista si o „meteahna”, in speta „reformita, care se manifesta foarte evident in domeniul educatiei”, facand referire la desele schimbari de legislatie in aceasta sfera.

Hartia de turnesol

Anterior, de aceasta data in scris, atat premierul Dancila, cat si ministrul Educatiei au facut publice mesaje cu ocazia inceputului de an scolar.  Sefa Guvernului – taxata in numeroase randuri pentru greselile de exprimare, pe care le-a pus pe seama oboselii si a „presiunii imense” implicate de functia pe care o are – a ales aceasta zi pentru a sublinia ca „actul de educatie este fundamental pentru evolutia oricarei societati, este crucial pentru dezvoltarea Romaniei”. Viorica Dancila transmite ca „pentru elevi, noul an scolar reprezinta studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relationa cu informatiile, precum si cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, inceputul anului scolar este un prilej de revedere sau cunoastere a elevilor, de inovare in predare, precum si de bucurie in fata a noi provocari. Pentru decidenti, aceasta ocazie intruchipeaza efectele palpabile ale masurilor asumate si este o hartie de turnesol care sustine crearea altor programe si politici in domeniu” si incheie comunicatul cu o urare, adresata in parte copiilor si tinerilor, carora le doreste „sa se bucure de cunoastere”.

Nevoia de cunoastere, vitala

Ministrul Valentin Popa s-a adresat, la randul sau, nu doar elevilor, ci si parintilor si profesorilor. „Dragi elevi, profesori si parinti, Anul scolar 2018-2019 incepe intr-o zi care ne duce cu gandul la simbolul succesului in invatamant. Ziua de azi coincide cu nota 10 din catalog pe care sper sa o obtina fiecare elev care trece astazi pragul scolii. Cadrelor didactice le urez succes in misiunea lor de a fi calauze pe drumul cunoasterii. (…) Parintilor le doresc spor in tot ce vor face si bucurii din partea voastra, a elevilor, astfel incat rolul lor in lume sa fie unul nobil, conectat, prin voi, la Romania de maine. Nevoia de cunoastere este una vitala in zilele pe care le traim si, de aceea, suntem profund preocupati sa asiguram sanse egale la educatie tuturor copiilor din Romania”, se mentioneaza in mesajul facut public pe site-ul Ministerului Educatiei.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger