AcasăNewsA inceput ofensiva NATO in Siria

A inceput ofensiva NATO in Siria

Rachetele Patriot vor asigura o zona de protectie pentru rebelii sirieni

Trupe speciale ale unor tari membre NATO au distrus cea mai importanta statie de radiolocatie a armatei siriene, M-1, instalata de rusi in sudul tarii.

Rachetele Patriot vor asigura o zona de protectie pentru rebelii sirieni

NATO va amplasa rachete Patriot la granita dintre Turcia si Siria, asigurand astfel un sector important pentru alimentarea frontului cu luptatori jihadisti si arme.

Rusii, „invitati” sa nu se amestece

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat ca tarile din alianta vor raspunde pozitiv cererii Turciei de a fi amplasate rachete Patriot la granita Turciei cu Siria, „in cateva zile”. „Rusia nu are niciun drept sa intervina in acest proces. Este decizia NATO”, a subliniat Rasmussen. O echipa NATO deja a inspectat cateva dintre locurile optime pentru amplasarea rachetelor. Agentia israeliana Debka constata ca, impreuna cu „unele elemente de scut antiaerian instalat deja de americani”, sistemul Patriot va asigura un sector din nordul Siriei pana in Alep si Homs, „impiedicand armata lui Bashar sa bombardeze rebelii”.  Exact „strategia Libia”.

Trupele lui Bashar, fortate sa se retraga din sud

Intre timp, trupele speciale ale Frantei, Marii Britanii si SUA nu au stat degeaba la frontiera cu Iordania. Au reusit sa distruga cea mai importanta statie de radiolocatie siriana, M-1, in noaptea de 26 noiembrie, fortand trupele lui Bashar sa se retraga in centrul tarii. Statia M-1, instalata de rusi, monitoriza miscarile aviatiei israeliene de la baza din Negev, baza aeriana de la Tabuk, Arabia Saudita, unde se afla bombardierele franceze, si pozitiile navelor din Mediterana, din dreptul Israelului si Libanului. Majoritatea militarilor din Brigada de Infanterie 82, care deserveau statia M-1, au fost ucisi in lupta.

author avatar
Adina Mutar
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger