AcasăNewsA inceput ofensiva impotriva procurorilor!

A inceput ofensiva impotriva procurorilor!

Sistemul juridic din Romania zilelor noastre continua sa-si arate slabiciunile. Astfel ca trei dintre dosarele care ar fi putut reprezenta cele mai de succes  actiuni impotriva coruptiei s-au fasait deja din cauza blocajului existent in institutiile statului.

Mircea Banias, deschizator de drumuri pentru cei care urmeaza sa faca plangeri penale impotriva anchetatorilor

Iar procurorii trag acum ponoasele greselilor facute in instrumentarea  anchetelor demarate in forta in urma cu doi ani. Si care nu numai ca nu avanseaza, dar deja se poate spune ca s-a intors roata. Pentru ca inculpati cu nume grele din operatiunile „Motoare Resita”, „Containerul”  si „Motorina”, aflati acum in libertate, au trecut la contraatac. Si au depus  plangeri penale impotriva procurorilor DNA care i-au anchetat.

Dosar deturnat din mers

In sesizarea facuta CSM, Laurentiu Mironescu sustine ca procurorii i-ar fi inscenat un dosar politic

Ancheta cu privire la marile fapte de coruptie  din Portul Constanta Sud Agigea au fost demarate de structurile de elita ale  Politiei Romane.

Dan Secareanu va profita de primele zile de libertate pentru a se rafui si el cu cei care l-au inchis

Insa, cum cercetarile au avansat periculos de mult si ofiterii sub acoperire amenintau sa prinda in hora probelor stranse puzderie de nume grele ale lumii politice, cazul le-a fost pur si simplu retras fara prea multe explicatii. Iar speta a fost preluata din mers de oamenii lui Daniel Morar, care au „macoveizat” ancheta celor de la IGPR, prin declansarea sarabandei de descinderi televizate. Si cat se poate de spectaculoase, tinand cont ca „saltarea” succesiva a unor personaje ca senatorul Mircea Banias, secretarul de stat Laurentiu Mironescu sau seful SIPI, Dan Secareanu, au fost, intr-adevar, extrem de spectaculoase. Dar total ineficiente, dupa cum o demonstreaza realitatea zilei de azi.

Alba sau neagra!

Mircea Banias a fost invinuit pentru favorizarea infractorului in dosarul in care instrumentata o deturnare ilegala de 60 milioane euro, dupa o expediere fictiva a patru motoare electrice de la UCM Resita. Laurentiu Mironescu, fostul secretar de stat de la MAI, a cazut la suferinta in speta contrabandei cu containere cu marfa din China importate ilegal prin Portul Constanta. Dan Secareanu, care a condus serviciul secret al Internelor din zona, a fost arestat pentru evaziune fiscala in dosarul „Motorina”, in care produsele petroliere erau subevaluate. Toti cei trei „faptuitori” sunt acum in libertate si, dupa ce au inaintat sesizari la CSM impotriva celor care i-au anchetat, au facut urmatorul pas. Unul fara precedent in astfel de cazuri, Mircea Banias depunand deja plangeri penale impotriva procurorilor. Iar dupa cum sustin sursele noastre, si ceilalti doi vor face acelasi demers in zilele urmatoare. Fara a pune in discutie eventuala vinovatie a acestora, care urmeaza, totusi, sa fie stabilita de instantele de judecata unde treneaza momentan dosarele lor, gestul celor trei „pesti” grei despre care procurorii sustineau ca i-au prins in „navodul” lor anticoruptie poate declansa un precedent periculos pentru credibilitatea structurilor de ancheta.

author avatar
Catalin Tache
1.045 afisari

2 COMENTARII

  1. E da, asta e un stat democratic 100% sau la mie cum se mai zice in popor. Vinovatii sunt nevinovati si hotii sunt adevarati pusnici si credinciosi. Daca tot avem telejustitie, macovejustitie si DNA(DA NU ARESTAM), de ce sa nu avem si parte de multa prostie. Si dupa ce ii judeca pe procurorii dati in judecata, sper din tot…. sa ii si repuna in functiile pierdute pe cei trei domni de mai sus. Sa vedem ce o sa faca astia cand o sa vin ambasadorul american Bagastain, sa ii traga de urechi(ca asta e mai ceva ca SRI).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger