AcasăNewsA inceput numaratoarea inversa pentru Apocalipsa 2012

A inceput numaratoarea inversa pentru Apocalipsa 2012

La 21 decembrie 2012, profetiile mayase anunta Apocalipsa. Guvernul mexican organizeaza un program pentru a intampina Sfarsitul Lumii cum se cuvine.

Sud-estul Mexicului, inima teritoriului populatiei maya, se asteapta la peste 50 de milioane de turisti pana la sfarsitul anului 2012.

Un ceas urias in Chiapas

Mexicanii au montat un ceas pentru a marca zilele pana la indeplinirea Apocalipsei din calendarul mayas

Regiunile Chiapas, Yucatan, Quintana Roo, Tabasco si Campeche sunt in pregatiri furibunde, daca putem spune asa, ca sa faca fata „ultimului pelerinaj”, de aceea aveau nevoie si de un calendar care sa tina socoteala zilelor care au mai ramas. In orasul Tapachula, din regiunea Chiapas, a fost instalat un ceas urias pentru a marca scurgerea „ultimului timp”. In siturile arheologice de la Izapa, preotii mayasi au facut incantatii, au ars rasini aromate si s-au rugat ceasuri in sir.

Au fost ingropate capsule ale timpului

Samanii mayasi fac incantatii de sfarsit de lume

In jungla tropicala din Quintana Roo,intre statiunile Cancun si Playa del Carmen, oamenii  au ingropat capsule ale timpului, menite sa reziste 50 de ani, care contin date despre viata lor, fotografii. Indienii au marcat intrarea in ultimul an al actualului ciclu de viata prin dansuri ritualice. Autoritatile statului Yucatan a anuntat ca vor completa Muzeul Maya din  Merida pana la vara, ca turistii din toata lumea sa inteleaga insemnatatea ciclurilor de viata care fac parte din cosmogonia mayasa. Bastinasii care traiesc pe locurile vechilor mayasi vor invoca spiritele acestora pentru a le transmite ce trebuie facut la sfarsitului ciclului de  13 Baktun, care cade pe 21 decembrie 2012, dupa cum au calculat unii specialisti, una dintre cele mai controversate date istorice.

O mare cumpana

Cei mai multi specialisti compara isteria creata de „Profetia mayasa” din data de 21 decembrie 2012 cu cea creata de celebrul „Y2K” , care trebuia sa dea intreaga lume peste cap la data de 1 ianuarie 2000. Chiar si samanii mayasi considera ca oamenii nu inteleg cum trebuie sfarsitul unui ciclu de viata. Ei cred ca oamenii pot trece acest mare prag de incercare, aducator de mari nenorociri pentru cei care nu vor sa asculte de glasul divinitatii. Insa, mesajul zeiesc pentru omenire este acela al sperantei intr-o lume mai buna, dupa trecerea cumpenei.

author avatar
Adina Mutar
1.065 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger