AcasăNewsA inceput macelul pentru sefia DNA

A inceput macelul pentru sefia DNA

Decizia ministrului Tudorel Toader de a respinge toate candidaturile pentru sefia DNA considerand ca persoanele care au depus dosarele pentru aceasta functie nu au venit cu propuneri inovatoare de management  al institutiei a deschis Cutia Panadorei in DNA. Adjunctul insitutiei, procurorul Calin Nistor, sustine acum ca este nevoie de un om din interiorul institutiei care sa stie cum stau lucrurile si ca dupa valul de achitari vor fi multi cei care vor plati. Pe de alta parte, acesta spune ca nu este, inca, hotarat isi depuna candidatura dar ca cel nominalizat trebuie sa fie din interiorul institutiei.

Procurorul-sef adjunct al DNA, Calin Nistor, a declarat ca nu este hotarat daca isi va depune candidatura pentru sefia Directiei, insa inclina sa nu o faca, precizand ca cel care va prelua conducerea trebuie sa fie un om din interiorul institutiei, care sa efectueze o evaluare urgenta.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader reactioneaza in timpul prezentarii raportului asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie DNA joi 22 februarie 2018 la sediul ministerului Public din Bucuresti ALEXANDRU DOBRE MEDIAFAX FOTO

„Ca om care a lucrat in DNA, as spune ca e bine sa fie condusa de un om din cadrul structurii, cu experienta, pentru ca stie mecanismele din interior si vulnerabilitatile si punctele forte ale institutiei. Daca ne uitam in istorie, veti vedea ca DNA nu a fost condus de un om din cadrul structurii”, a declarat acesta la un post de televiziune.

Procurorii care au gresit vor plati

Acesta a mai spus ca a constituit un grup de lucru, in urma cu aproximativ o luna, pentru a analiza achitarile din ultima perioada si pentru a se stabili daca au existat erori, precizand ca procurorii care au gresit „vor plati”.

Adjunctul DNA a mai precizat ca o achitare nu reprezinta o solutie care i se poate imputa judecatorului. „Niciodata nu am spus ca e vina judecatorului. Vina o vom aprecia la final de an”, a mai spus Calin Nistor. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat o noua procedura de selectie a sefului DNA, dupa ce i-a respins pe primii patru candidati. Astfel, sunt asteptati pentru inscrierea la functia de sef al DNA  toti procurorii care vor sa-si depuna candidatura. Inscrierile se vor face pana la inceptul lunii septembrie, a mai mentionat ministrul Tudorel Toader.

author avatar
Ramona Feraru
641 afisari

1 COMENTARIU

  1. Curios faptul ca tocmai un procuror care a facut numai ilegalitati ca sa iasa in fata este pus sa asaneze sistemul, vezi doamne din interior. Daca cineva va dori sa vada ,,scheleti din dulapul” lui Nistor va avea mari surprize. El este acela care a facut ,,paradeli” cat cuprinde in Arges.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger