AcasăNewsA inceput Evaluarea Nationala 2013 pentru elevii de clasa a VIII-a

A inceput Evaluarea Nationala 2013 pentru elevii de clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a au intrat, de marti, in focuri, ei urmand sa sustina examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2013, examene ce le vor asigura, sau nu, un loc intr-un liceu cat mai bun.

Evaluarea Nationala 2013 a inceput marti, la ora 09.00, cu examenul scris la limba si literatura romana. Elevii au intrat in sali cu circa 30 de minute inainte de startul examenului.

Centrul National pentru Evaluare si Examinare a elaborat 10 variante de subiecte, iar pe site-ul oficial edu.ro va fi afisata, dupa incheierea examenului, varianta extrasa si baremul de evaluare si de notare.

Acest procedeu va fi urmat si la celelalte probe care mai sunt de dat.

Conform ziuaveche.ro, 11.562 de elevi sunt inscrisi la Evaluarea Nationala 2013 numai in Bucuresti, acestia sustinand examenele in 198 de centre de examen. De asemenea, exista 28 de centre de evaluare si un singur centru pentru depunerea contestatiilor.

Examenele de la Evaluarea Nationala 2013 se vor desfasura, pentru al doilea an la rand, in sali supravegheate video. Examenul continua miercuri cu proba scrisa la limba si literatura materna, urmand ca vineri sa aiba loc ultima proba, cea la matematica.

Afisarea rezultatelor de la Evaluarea Nationala 2013 se va face pe 29 iunie, pana la ora 16.00, urmand ca eventualele contestatii sa fie depuse in aceeasi zi, cel tarziu pana la ora 20.00. Rezultatele de dupa contestatii vor fi afisate pe 3 iulie.

author avatar
Cristi Ionita
1.049 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger