AcasăNewsA inceput Evaluarea Nationala 2012

A inceput Evaluarea Nationala 2012

(foto: ziare-pe-net.ro)

Peste 190.000 de elevi de clasa a VIII-a trec prin febra Evaluarii Nationale 2012. Examenele au debutat luni prin proba la limba si literatura romana.

(foto: ziare-pe-net.ro)

Luni a debutat Evaluarea Nationala, 190.291 de elevi clasa a VIII-a trecand prin emotia primei probe, la limba si literatura romana.

In toate cele 4.516 scoli in care se desfasoara evaluarea nationala examenul a debutat in nconditii normale, la ora 9.00, elevii urmand a fi supravegheati si prin intermediul camerelor video.

„Evaluarea nationala se desfasoara in perioada 25-27 iunie, subiectele au fost distribuite catre toate centrele. In patru centre au fost mici probleme, o mica intrerupere de conexiune la internet, dar s-au reparat imediat, astfel ca, la ora 9.00, subiectele erau in toate centrele de examen. Uram succes tuturor candidatilor care sustin in aceste zile examenul national”, a spus Liviu Pop, citat de RTV.

Evaluarea nationala va continua marti, 26 iunie, cu proba la limba si literatura materna, urmand sa se incheie miercuri, cand se va desfasura proba de matematica.

Cei peste 190.000 de elevi vor afla notele pe care le-au obtinut vineri, pana la ora 14.00, urmand ca, in aceeasi zi, dar pana la ora 18.00, sa fie depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi aflate pe data de 2 iulie.

Notele de la evaluarea nationala vor fi importante la admiterea la liceu, media de admitere urmand a se calcula ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

author avatar
Ionut Zgimbau
698 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger