AcasăNewsA început desproprietărirea în Europa. Fermierii rămân fără pământuri

A început desproprietărirea în Europa. Fermierii rămân fără pământuri

Violențe în Olanda. Fermierii se opun confiscării pământurilor de către Guvern

Ceea ce se întâmplă în Olanda ar trebui să dea fiori tuturor cetățenilor din UE. Green-deal-ul a intrat în forță și a început să atace direct sursele de trai ale oamenilor. Astfel, fermierii olandezi au fost obligați de Guvern să își închidă fermele, în caz de refuz, acestea fiind confiscate de autorități. În ciuda protestelor violente din această țară, Guvernul nu a făcut niciun pas înapoi, ci dimpotrivă, a scos blindatele armatei pentru a înăbuși revolta.

Astăzi în Olanda, mâine în toate țările Uniunii Europene. Legea azotului a fost votată în Parlamentul olandez, iar protestele zecilor de mii de fermieri nu au avut niciun efect. Practic, Olanda a decis să închidă, pentru început, 30% din fermele de pe teritoriul său, lăsându-i pe oameni fără mijloace de subzistență. O reprezentantă al fermierilor olandezi a explicat, într-un material video făcut pentru colegii din Germania, că motivul protestelor din Olanda este o scrisoare de la ministrul Agriculturii, în care se anunță că, pentru a reduce cantitățile de azot, trebuie să fie desființate 30% din ferme. ”Asta se poate în 3 feluri. Închizi de bunăvoie, poți vinde, dar primești o interdicție profesională și nu mai poți intra niciodată în agricultură în Olanda. Tu poți să spui că te muți în altă parte. Ok, îți poți deschide o fermă în altă parte și atunci ai nevoie de o aprobare nouă și știm deja că nu vei mai primi alta. A primi aprobări noi este, de fapt, imposibil în Olanda. Dacă nu vrei nimic din toate acestea, atunci vei fi desproprietărit, a spus Guvernul. Obligatoriu. Această scrisoare, care a venit împreună cu o hartă a Olandei, în culori diferite, a stârnit foarte multă frustrare. Culorile îți arată unde locuiești și cât azot trebuie să reduci. Asta începe de la 12% și ajunge la 95%. 95%, dar și 12% nu înseamnă numai sfârșitul fermei tale, ci și sfârșitul unei mari părți a agriculturii olandeze”, spune reprezentanta fermierilor olandezi.

Parlamentarii, imuni la proteste

Faptul că fermierilor le-a fost cerut să renunțe la munca lor de-o viață i-a determinat pe aceștia să le solicite parlamentarilor să voteze împotriva acestei reglementări. ”Am făcut un protest mare, pe 22 iunie, și 60.000 de fermieri și cetățeni au protestat împotriva acestei proceduri a ministrului. Nu a ajutat la nimic. 60.000 de oameni, 20.000 de tractoare și guvernul nostru, parlamentul nostru au spus <<NU! Nu facem nimic altfel>>. Au existat și schimbări care ar fi trebuit luate în considerare, dar și acestea au fost respinse de parlamentul nostru, care a spus <<NU, nu facem asta!>>. Acum fermierii protestează, iar ei nu sunt organizați, nu sunt coordonați. Guvernul nostru nu mai este susținut de populație. Au avut numai 15% pentru câteva săptămâni și acum sigur a devenit și mai puțin. Fermierii sunt susținuți de cătățeni. Ei îi înțeleg. Și noi nu suntem primul grup de oameni care este rănit așa de către Guvern. Am avut și oameni cărora li s-au luat copiii. Nu au fost născuți în Olanda. Mii de oameni au fost distruși de guvernul nostru. Și oamenii din provincia Groningen, de unde se scoate gaz din pământ, au fost distruși de guvern. Nu avem nevoie de astfel de oameni într-o democrație. Într-o democrație cetățenii sunt protejați”, a mai spus reprezentanta fermierilor olandezi.

”Guvernul nostru ne vrea pământul”

Acum câțiva ani, prim-nimistrul Mark Rutte a semnat un contract în care este stabilit că mai mult de 100 de mii de oameni să vină din UE în Olanda pentru a munci și a locui aici, susține reprezentanta fermierilor. ”Pentru asta trebuie ca noi, care am lucrat acest pământ de sute de ani, care am hrănit oamenii noștri, să ne părăsim pământurile pentru că ei vor să construiască locuințe. Ei vor să construiască industrii. Noi trebuie să plecăm. Fermierii au spus că nu vor face asta. Iar acum noi cerem ca legea azotului să fie desființată. Definitiv. Pentru că noi nu putem aplica această lege și nu vom da nimic din pământurile noastre. De fapt, acesta este motivul protestelor puternice. Dar acum vedem că și alte grupe de populație ne susțin și vin la demonstrații. Iar asta împotriva Guvernului. Și ei cer lca Guvernul să plece. Așa că aceste proteste ale fermierilor vor putea fi un început al unui timp nou în Olanda”, a mai afirmat reprezentanta fermierilor olandezi (https://www.facebook.com/vasile.bolache.5/videos/611134526927358)

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
53.724 afisari

64 COMENTARII

  1. Cat de prosti sunt !
    Nu au auzit de circuitul materiei in natura?
    Cred ca daca isi vor face ” ferme private” sa manance numai ei, adevaratii mari poluatori nu le vor contamina chiar cu…N2? Nu au auzit de subsol, de aer, de vant, de nori?

      • E confuză si batuta bine de tot cu leuca dupa ceafa,de unde dracu apar toti idiotii ăștia?

        • Ăștia sunt schizofrenii care țin cu bogații, prostii care, nu-i asa? Se cred deștepți!…

    • 78% din aer este azot si numai 16% oxigen , restul fiind alte gaze. O taxa pe respirat , ceva? Oricum Olandezii sunt moi. Nicaieri nu am vazut oamenii care sa fie batuti de politie cu, cozi de lopata ( bata). S-a dus traiul dulce odata cu , caderea regimurilor comuniste in Europa . Adio bunuri importate gratis de la comunisti. Meritata ce li se intampla strambilor aia.

    • Nu sunt prosti, sunt ai dracului. Distrugerea intentionata a surselor de hrana inseamna foamete programata. Si dincolo de asta, noua alimentatie pentru sclavi, facuta din chestii sintetice, gandaci si viermi. In vreme ce mica productie zootehnica – atat cat va fi tolerata – va fi atat de scumpa cat doar sefii globalistilor sa-si mai permita fripturi si mancare naturala.

      • Da, asta vor. Doar că au dreptate la un lucru: suntem și mulți pe planetă. Eu am învățat, la „Geografie”, că suntem 4 miliarde. Acum suntem opt. China avea 600 milioane acum sunt 1,3 miliarde. India avea 400 și… de milioane, acum sunt 1,2 miliarde.

        • Se întâmplă lucruri ciudate, americani au interzis avortul, pana acum se spunea ca suntem mulți.

          • Nu a interzis nimeni avortul. Nu mai spune prostii. Doar nu mai e drept constitutional. Suntem prea multi dar nu in Occident. Tot excesul vine din afara unde nu exista ideologii care sa iti zica ca e nasol sa faci copii.

        • V-ați întrebat vreodată ce suprafață de pământ este locuita? Dacă luați informațiile doar de la tv, da, suntem prea mulți…

        • NU au dreptate DELOC. Planeta BINE ADMINISTRATĂ şi organizată poate suporta 20-30-50 de miliarde, LUCRU DEMONSTRAT de sute de studii despre care malthusienii comunistoizi de la Bruxelles nici nu vor să audă. Pt că le tulbură grav agenda diabolică. Eşti octogenar ? Când ai făcut şcoala? prin 1949-1950 ? …pt. că atunci avea China 600milioane şi India 400…

        • Si daca suntem mai multi, solutia este sa tai sursele de hrana?? Aici le da cu virgula asa-zisilor sustinatori ai green-deal!

    • Ioana, Ia calul meu si dute! Materie esti si tu, si resiri azot, oxigen, hidrogen … si alte gaze.

          • Gresit. Mai este inca mult de vandut si multi producatori mici de distrus. Olandezii dupa ce cumpara (fura) portul Constanta vor intra masiv in terenurile noastre.

    • Bineînțeles, că olandezi își vor reloca fermele prin alte țări, cat mai departe de curva de BruXXXelles… Și de la un petic de pământ, cât au în Olanda, si care este f scump , să vezi ce latifundiari devin prin alte țări… Iar experienta lor in domeniul agro-zootehnic va fi mină de aur pt țările adoptive. Mă îndoiesc ca România să fie pe lista lor…

      • Suntem pe lista lor cu .Portul Constanta care ,,le sta-n gat ,, sa puna mana pe le si sa faca concurenta ,Din Olanda Romania importa masiv produse agricole ,legume ,flori in special .

  2. Mai sunt prosti si prin alte părți ale” lumii ăștia democrate”. Așa democrație…

  3. Din păcate este întâmplă in Olanda acum,va fi mâine și în frumoasă noastră țară condusă de trădători și hoți,vor gasi motive sa ne ia tot nu doar pământurile,ai mei știu mai bine că comuniștii ne-au luat tot și iau deportat cu domiciliu obligatoriu în Ialomița,așa va fi și acum din păcate……Treziti-va și nu vă lăsați călcați în picioare de așa neoameni care va vor lua viitorul vostru și al copiilor Bistrii!

  4. Vine razboiul civil peste tot in Bruxxelistanul ala de tot rahatul, macar se vor rari bine de tot si oocidentalii aia atei si decadenti !! Iar cand la urma o sa ramana numai gasca lui Klaus Schwabb, ascunsa prin tot felul de bunkare subterane peste tot prin Alpii elvetieni si francezi, o sa vina niste romanasi, si o sa ii scoata de acolo, ca pe niste soboloani rosii ce sunt !! Plata o Plomo, mothafukkers !! Ha ha ha 🙂 Hai ca incepe sa se ascuta treaba, deja incepe chiar sa fie care pe care, ceea ce inseamna ca ne astepta pe toti aia care vom ramane in viata si dupa 2030 un viitor foarte luminos !! Ha ha ha 🙂 Bai anonim, scapa care poate, bai !! Si vezi ca prafila deja te-a luat la ochi, cica vrea sa te vaxxineze in cap iar la toamna, de data asta cu 2 in 1, adica un vaxxin in cap pentru maimutzele nebune din Bukale, si 1 vaxxin in vene pentru viruselul invizibil chinezesc, asa ca vorba aia, ai numai 2 optiuni, te faci cobai iar, sau te ascunzi undeva prin munti !! ha ha ha 🙂 Vedeti bai ca a dat coltul mama lui Vasilescu, idiotul ala handikapat progresist care sia- pus viata pe blog, unde il aplauda ca focile docile o adunatura de cobai si drone corporatiste vaxxinate in cap, ce mai, o sleahta de nazisti imputit ordinari !!

  5. mUE O ADUNATURA DE IDIOTI,care se fac ca ajuta anumite tari,dar scopul lor e sa distruga industria,agricultura si identitatea nationala a multor popoare si la final sa nu mai produci nimic sa fii sclavul lor !

  6. Să vezi la români cum va fi foarte curând..când îi văd pe ăștia care sunt eroi în comentarii, mi se face scârbă. Niște LAȘI românii.. stau pe facebook.. în stradă suntem o mână când am tot ieșit…:((((((

  7. Vin si in strada,dar cand adulmeca banetul de la stapanul Soros .Atunci ,,muncesc,,…se dau cu fundul de pamant ,se leaga cu lantul de gard si cu canistra cu apa langa ei (zic ca-i benzina),bat batranii care trec pe langa ei si-i desfigureaza pentru ca sunt ,,comunisti ” in capul lor drogat,bat jandarmii si arunca cu rahat in ei inclusiv femei jandarm , la ei nu conteaza Sparg vitrine ca sa faca putin teatru ieftin si sa fie ca-n vest ,defileaza cu prajini de care agata pijamale vargate ,catuse , zvastica si chipurile ,,dujmanilor,, lor de moarte care vor sa faca ca in tara sa fie bine si nu trebue. Trebue distrusi deoarece au vrut sa bage ordonanta 114 care limita preturile speculative si intelegerile dintre corporatii ,ca sa creasca cum vor ei incasarile .Acum tara este condusa de o balmajeala de partide PSDul nu mai e PSD este anexa lui Iohannis El cu securistii au distrus oameni nevinovati si ideea de ,,social democratie” distrugand ce era de distrus si aducand tara la esuare .Soros nu -si mai cheama prostii amagindu-i cu bani si de asta acum e liniste. Tara merge spre hau si decadenta .Preturile au luat-o razna pentru ca securistii si Iohannis vrea liberalizare salbatica Vrea urgent intr-o luna sa ajunga vestul dar numai la scumpiri ,la salarii nu se gandeste, le ingheata.Asa inteleg ei democratia.Lumea sufera din lipsa de cai rutiere ,stau in coloana cu masinile ore intregi Nu fac autostrazi ,ei cumpara arme de la Americani pe care le dau gratis la ukraina

    • Soros este doctor in a crea haos nebunul!!!!
      Crează haos și apoi după război civil și apoi dictatura militară
      Și după
      Fac ce vor bandiții cu criminalul și vinzatorul de țara Iohanis cu toată clica de gândiți din guvern

      Îmi aduc aminte cind citeam peste tot in Romania:
      “Votați pentru o țara normala!”
      Normalul lor
      Criminalii

  8. UE o organizatie care distruge traditiile ,mentalitatea si still de viata al Europei ,lumea isi merita soarta au ajuns la un grad de prostie maxima sa fie condusi ,de drogati si poponari corupti

  9. Doar proștii nu înțeleg ce se întâmplă. Ne îndreptăm spre comunism, spre foamete, spre frig. Spre cea mai teribilă și satanică dictatură din istoria omenirii. Trebuie să ne trezim și să-i radem pe acești sataniști descreierați de la putere. Este nevoie de o revoluție violentă și brutală prin care să-i exterminăm pe acești psihopați care au ajuns să conducă lumea! Trebuie să procedăm la exterminarea lor totală. Altfel, ne vor extermina ei pe noi, pe toți!

    • Vită, ăsta nu e comunism. Cu Ceașcă a fost o imitație de comunism.
      Chiar, jivinele legionare de ce s-au adaptat cel mai bine și mai repede la comunism???
      ZI, VIERME!?

      Cum era aia:
      „Camarade, nu fi trist,
      Garda merge înainte
      Prin partidul comunist”?

      • SICTIR! javra iudeobolsevica spalata pe creier. asta nu e comunism, cu ceasca n-a fost comunism? te pomeni ca nici cu mao cu pol pot, cu kim ir sen, cu lenin si cu stalin n-a fost comunism. Da ce-a fost? o varianta experimentala? Hai marsh in mortii ma-tii ! La iad cu tine! legionarii adevarati au fost eEroi ai Natiunii si n-au cedat in fata fiarei bolsevice cu toate chinurile cumplite si abjecte la care au fost supusi. Gunoaie ca tine ma fac sa strig Traiasca Legiunea si Capitanul!

        • Bine că au fost lichidați legionarii, viermii ăia criminali și nenorociți.
          Cu ăia și cu ăștia ca atine mai trebuie construit un canal!

    • E sistemul parazit arconic/draco/anunnaki de 13.000 de ani care este inlaturat de forte extraplanetare – Ce vedem acum este razbunarea : „daca ne inlaturati , distrugem omenirea”..

      • De 13.000 îi tot „înlătură”, așa-i?

        VITĂ, NU TE MAI UITA LA CANALUL LUI MESEA PARASCHIVESCU!!!

        • 1- Nu la plagiatoarea de Mesea , sunt alte surse serioase pe international.
          1- Acum lucreaza direct prin persoane de contact in TOATE tarile.

    • Bravooo
      Așa este
      Trebuiesc criminalii exterminați
      Altfel trec ei la exterminare
      Bandiții și criminalii
      Pshihopatii si pefofiii

    • Corect.Ei tot striga FARA VIOLENTA dar di partea demonstrantilor,iar ei au liber in a te cotonogi si sa te amendeze pina te caci pe tine.Raspundeti cu aceiasi moneda si rezultatele nu vor intirzia sa apara.Cei atacati de politisti,trebuie salvati si facut scut in jurul lor .Trebuie o strategie de aparare,sa stii ca cel de linga tine iti va sari in ajutor si nu se va permite sa fii extras ca un berbece dintre oi.Atunci demonstratiile vor avea succes.

    • Cam greu pentru ca nu ai cu cine,de 20 de ani prin intermediul mass media si a retelelor de socializare ni se programeaza mintile,sa fim pasnici,plini de iubire si intelegere,toate reclamele ne sugereaza o stare de bine,de fericire maxima,astfel incat omul sa creada ca este in siguranta.Din pacate doar pe facebook se ,,cotonogeste,,.Cred ca omenirea ar trebui sa se trezeasca si sa se organizeze altfel,iar primul pas in a-i distruge ar fi sa renuntam la facebook,instragam,etc,dar si asta e greu,pentru ca majoritatea sunt dependenti deja.Si iata cum prin ,,asa zisa iubire,,se va pierde si autodistruge omenirea.In spatele a tot cea ce ni se intampla stau specialisti in ,,psihologia diabolica,,ale caror victime suntem.
      Singurul stapan al omului de azi este banul si luxul ,doua aspiratii care duce omul spre autodistrugere.

  10. De 13.000 îi tot înlătură, așa-i?

    VITĂ, NU TE MAI UITA LA CANALUL LUI MESEA PARASCHIVESCU!!!

  11. Textul expus contine greseli de traducere si nu explica care e treaba cu AZOTUL. Practic nu explica nimic in legatura cu …AZOTUL… . Invatati domnilor sa faceti o stire, sa dezvoltati un subiect. Rusine sunteti oameni mari ! Vedeti ca nu e vorba despre azot ci despre alte gaze…. mai documentati va….

    • Pai nici politicienii nu explica unde e treaba cu azotul, dar iau pamanturile. ce vrei sa spuna ziaristul? Asta este studiul pe care se bazeaza decizia politicienilor in conditiile in care nu exista nici un aseamenea studiu? SI chiar daca ar axista, cine sunt ei sa iti ia pamantul tau???

  12. Nu va suparati, imi dati si mie azot gratis? Sau net pe daiboj? Ca editorialele sunt din ce in ce mai slabe, nu ma mai obosesc sa le comentez. Mai ales p-astea ale lui Clodi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger