AcasăNewsA inceput campania electorala. Cine minte mai mult?

A inceput campania electorala. Cine minte mai mult?

In pana de inspiratie cand vine vorba de programe si masuri economice, politicienii debordeaza de imaginatie doar atunci cand trebuie sa-si imbrobodeasca alegatorii.

Traian Basescu incearca sa-i pacaleasca pe bugetari

O competitie acerba intre mitomani. Asa s-ar putea caracteriza perioada dinaintea alegerilor, perioada pe care demnitarii nostri o fructifica din plin.

Traian Basescu a dat startul campaniei

Cel care a deschis „Jocurile electorale” anul acesta este chiar seful statului. De la tribuna Parlamentului, presedintele, pe langa faptul ca s-a aratat dispus sa faca pace cu intreaga suflare politica, le-a promis romanilor ca, in curand, criza economica va fi doar o amintire urata. Mai mult, Basescu a cerut majorarea salariilor bugetarilor, masura pe care in urma cu cateva luni o caracteriza drept „populista” si despre care sustinea ca nu poate fi luata in an electoral.

–  “N-ai cum sa mergi cu indexari la pensii cand ai un deficit de 3,6 miliarde euro, nu ai cum sa revii integral cu salariile bugetarilor la nivelul din 2010 cand inca ai un excedent de 200.000 salariati si nici cu cresterea ajutoarelor sociale, ci dimpotriva, e nevoie de o diminuare radicala a acestora”. (Ianuarie 2012)

– „Cred ca este o datorie a mea si a dumneavoastra pentru ca undeva in jurul date de 1 iunie sa reintregim salariile bugetarilor (…) Veti avea suportul meu, daca talentul dumneavoastra si al Guvernului va fi pe masura momentului si nevoii de a restabili veniturile bugetarilor” (7 martie 2012)

Ponta ne vrajeste cu interesul national

Victor Ponta pune procentele partidului mai presus de interesul national

Desi mult mai tanar, liderul PSD, Victor Ponta, are si el talentele lui de imbarligator. Asa se face ca, dupa ce saptamani in sir a sustinut sus si tare ca mentinerea Robertei Anastase in fruntea Camerei Deputatilor lezeaza interesul national, social-democratul a dat-o la intors, punand interesul de partid mai presus de cel national.

– “Noi nu vom fi complici sa revenim intr-un Parlament cu cei care fraudeaza voturile. (…) Va spun foarte clar: eu nu ma mai intorc si imi voi da demisia cu totul cat timp doamna Anastase va ramane presedintele Camerei Deputatilor” (29 februarie 2012)

– „Sper s-o tina in continuare pe doamna Anastase in aceasta functie, pentru ca atunci cand adversarul greseste, nu trebuie sa il opresti” (7 martie 2012)

Antonescu se incurca in pretentiile proprii

Crin Antonescu nu stie ce sa mai inventeze ca sa nu mearga la Parlament

Coleg de protest cu Victor Ponta, liberalul Crin Antonescu ne prosteste si el in fata, sustinand ca este gata oricand sa revina in Parlament,  daca Puterea indeplineste conditiile impuse de USL. Conditii pe care acelasi Antonescu le schimba de la o zi la alta, reusid performanta sa zapaceasca de tot electoratul.

– “ Ca sa renunte la protest, Uniunea Social Liberala cere demisia Guvernului Boc, organizarea de alegeri anticipate si demisia presedintelui Traian Basescu”. (18 ianuarie 2012)

– “Revenim in Parlament doar atunci cand vor fi indeplinite toate cele patru conditii: scoaterea Parlamentului din zona bataii de joc, eliminarea asumarilor de raspundere si a ordonantelor de urgenta, desfiintarea grupului parlamentar al UNPR, debarcarea pedelistilor Roberta Anastase si Sever Voinescu din functiile detinute in conducerea Camerei Deputatilor”. (13 februarie 2012).

Progresistii, doar oportunisti

Chiar daca nu au facut exces de afirmatii contradictorii si promisiuni fara acoperire, uneperistii au si ei pacatele lor, cel mai grav fiind oportunismul. Concret, dupa ce au profitat din plin de pe urma guvernarii de dreapta din care au facut parte, progresistii si-au amintit ca ei vizeza de fapt electoratul de stanga, prin urmare este momentul sa bata moneda pe cresterile salariale si impozitarea suplimentara a averilor mari.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
633 afisari

3 COMENTARII

  1. CEL mai mult si mai mult, jupanul JN…
    a mintit
    minte
    si va minti…
    Sa nu se supere jupanul: eu spui doar adevarul!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger