AcasăNewsA găsit un telefon de 4.800 lei într-un bloc din Alba. L-a...

A găsit un telefon de 4.800 lei într-un bloc din Alba. L-a păstrat. După 3 luni, a rămas stană de piatră când a văzut cine i-a bătut la uşă

smsRomânii, ținta unui nou tip de atac cibernetic prin SMS. Cum acționează infractorii

O femeie de 59 de ani din județul Alba a crezut că a dat norocul peste ea în momentul în care a căzut un telefon de ultimă generaţie, foarte scump, într-un bloc din orașul Zlatna.

În luna octombrie a anului 2023, aceasta ar fi găsit, într-un bloc din Zlatna, un mobil pe care un tânăr de 25 de ani îl pierduse.

S-a trezit cu Poliţia la uşă

Potrivit IPJ Alba, la data de 15 ianuarie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Zlatna au identificat-o pe femeia de 59 de ani, din Zlatna, ca persoana bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de însușirea bunului găsit.

Cum tentația a fost mare, femeia de 59 de ani a refuzat să-l returneze. Doar că după trei luni, aceasta s-a trezit la ușă cu poliția, conform stirileprotv.ro.

Femeia are dosar penal

Acum femeia s-a ales cu dosar penal. Păgubitul este un tânăr de 25 de ani din oraș, care nu știe cum a reușit să își piardă telefonul sau dacă i-a fost furat.

Telefonul în valoare de 4.800 de lei a fost recuperat și a fost restituit proprietarului. Cercetările continuă în acest caz.

Ce este Active Listening

Temerile privind violarea vieţii private prin ascultarea conversaţiilor telefonice, dar nu numai, au fost alimentate de aducerea la lumină a unui serviciu numit Active Listening.

Alicaţia ce ţine, probabil, de Inteligenţa Artificială, pretinde că poate asculta și identifica conversațiile persoanelor pentru a furniza reclame direcționate.

Deși există incertitudini cu privire la eficacitatea și utilizarea acestui serviciu, exemplul unui dealer de mașini din Milano ilustrează cum astfel de date ar putea fi utilizate în beneficiul afacerilor.

author avatar
Andrei Ștefan
2.004 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger