AcasăNewsA fost savarsita prima Liturghie la Catedrala Mantuirii Neamului

A fost savarsita prima Liturghie la Catedrala Mantuirii Neamului

Mai multi ierarhi romani, in frunte cu Patriarhul Daniel, dar si invitati straini au savarsit, in aceasta duminica dimineata, o prima slujba la Catedrala Nationala, cea a Mantuiririi Neamului, cum este cunoscuta mai degraba in randul credinciosilor.

Este vorba despre Sfanta Liturghie, oficiata in fata Catedralei, pe o scena montata in imediata apropiere a lacasului de cult aflat in plina constructie, in prezenta catorva sute de persoane. Ceremonia a avut loc pe fondul incheierii unui eveniment de profil desfasurat in Capitala, si anume Intalnirea tinerilor ortodocsi din toata lumea.

Cu acest prilej, vorbindu-le celor prezenti la slujba, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a anuntat si o posibila data la care se spera ca se va sfinti Catedrala a carei constructie a inceput in prag de Craciun, in urma cu patru ani. Data are legatura cu implinirea unui veac de la Marea Unire. „Speram, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca in anul 2018, la 1 Decembrie, sa fiti prezenti, tinerii, aici, la sfintirea Catedralei, cand ea va fi acoperita si va fi sfintita masa Sfantului Altar si Sfantul Altar intreg, urmand ca dupa cativa ani, in care vom picta biserica, sa va invitam si la sfintirea picturii”, a transmis Preafericitul Daniel, citat de antena3.ro.

sursa foto: facebook.com/basilica.ro

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger