AcasăNewsA fost rupere de nori în Bucureşti! Uraganul a adus grindină de...

A fost rupere de nori în Bucureşti! Uraganul a adus grindină de mari dimensiuni şi străzi inundate! (VIDEO)

A fost rupere de nori în Bucureşti! Uraganul a adus grindină de mari dimensiuni şi străzi inundate!

A fost prăpăd, în noaptea de joi spre vineri, în Bucureşti! Codul roşu de furtună ce s-a abătut în Bucureşti şi în judeţul Ilfov aproape că a devastat tot ce a întâlnit în calea sa.

Ploaia și vijelia au lovit cu puterea asemănătoare unui uragan, zeci de străzi au fost inundate şi mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt.

Într-o oră, a plouat cât pentru o lună

A plouat în aproximativ 60 de minute cât pentru întreaga lună, fiind una dintre cele mai violente furtuni din ultimii ani. În jurul orei 23, bucureștenii au primit mesaj ro-alert care anunța că vremea se înrăutățește brusc și erau sfătuiți să stea la adăpost.

Pompierii au intervenit joi noapte în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a furtunii, fiind afectate 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme, iar peste 60 de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut.

Bilanţul uraganului ce s-a abătut asupra Bucureştiului este următorul:

„Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu şi roşu, începând cu ora 22:00 până în această dimineaţă, ora 05:00, pompierii ISUBIF au gestionat 397 de intervenţii – 331 în Bucureşti şi 66 în judeţul Ilfov”, anunţă vineri dimineaţă ISUBIF.

Acestea au constat în: 327 de inundaţii; 60 de copaci şi 7 stâlpi de electricitate căzuţi şi 3 acoperişuri luate de vânt. Au fost afectate în total: 107 străzi; 208 locuinţe, gospodării şi subsoluri şi 71 de autoturisme.

Se acţionează în continuare pentru rezolvarea situaţiilor semnalate.

De ce s-au întâmplat aceste fenomene

Apa a ajuns și în parcările subterane, în blocuri și chiar în casele oamenilor. Mai mulți copaci au fost rupți de vântul puternic și au căzut peste mașini avariindu-le.

„Este o schimbare de masă de aer, foarte violentă, cu toate manifestările pe care le vedem și este foarte bine să luăm în considerare mai degrabă să fim mai excesivi, precauți și să trecem cu bine peste această noapte”, a spus Florinela Georgescu, meteorolog ANM.

Potrivit BoardingPass, două zboruri către București dinspre Timișoara și Tel Aviv au fost deviate pe aeroporturi din Bulgaria.

Tot din cauza turbulențelor, trei stewardese au fost rănite într-o cursă care a decolat de la București cu destinația Hamburg. Aeronava a revenit pe Otopeni, iar stewardesele au ajuns în spital.

author avatar
Andrei Ștefan