AcasăNewsA fost numit un nou sef la DIPI, in locul lui Rares...

A fost numit un nou sef la DIPI, in locul lui Rares Vaduva

Odata ce, la aproape sase luni de la numirea in prima functie in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna, rares Vaduva a ajuns in vizorul DNA, Dacian Ciolos a decis sa-l inlocuiasca din functie pe acesta din urma.

Iar in cursul serii trecute s-a aflat, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a deciziei, ca numele succesorului lui Vaduva la sefia DIPI este Mihai Cristian Marculescu. Pe langa numirea lui Marculescu in functia de secretar de stat la DIPI, primul-ministru a dispus alte doua numiri in cadrul instutitiei subordonate Ministerului de Interne, si anume a lui Marius Halentz Patrichem respectiv a lui Catalin Gadici, in functia de subsecretar de stat la fostul „Doi s’un sfert”.

Va amintim ca schimbarea la varful Directiei survine anuntului procurrilor anticoruptie, ulterior audierii lui Vaduva, cum ca acesta din urma este urmarit penal pentru „deturnare de fonduri, fals intelectual, uz de fals, abuz in serviciu, toate in forma continuata, precum si favorizarea faptuitorului si obstructionarea justitiei”, intr-un dosar disjuns din cel in care au fost deferiti justitiei fostul ministru Oprea, precum si fostul sef al DIPI, Gheorghe Nicolae, si in care sunt vizati de suspiciuni mai multe persoane care au sau au avut functii de conducere in cadurl institutiei mentionate.

Procurorii sustin, printre altelele, ca anul trecut, „in calitate de ordonator de credite asupra fondurilor operative ale D.I.P.I., prin aprobarea unor rapoarte, suspectul Vaduva Rares a schimbat destinatia legala a sumei totale de 13.476,22 lei, alocata institutiei pentru cheltuieli operative, banii fiind indreptati catre cheltuieli de protocol. Necesitatea efectuarii unor cheltuieli operative a fost atestata in fals”.

author avatar
Cristina Stefan
500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger