AcasăNewsUPDATE. Trupurile celor trei turisti disparuti in Masivul Fagaras, recuperate de pe...

UPDATE. Trupurile celor trei turisti disparuti in Masivul Fagaras, recuperate de pe munte

Operatiunea menita sa recupereze primele doua trupuri ale turistilor dati disparuti in Masivul Fagaras a dus la identificarea celei de-a treia persoane aflate in grupul respectiv.

 

Update: Cele mai recente informatii facute publice dinspre salvamontisti sunt acelea ca salvatorii montani au reusit sa recupereze toate cele trei victime de pe munte. Si ca doua dintre trupurile neinsufletite fusesera duse la baza muntelui cu un elicopter, urmand sa fie duse la Medicina Legala – pentru procedurile menite sa stabileasca exact cauzele mortii. A treia victima „a fost ridicata in creasta de unde urmeaza sa fie recuperata de elicopter”, au transmis cei de la Salvamont Romania.

Odata aceasta procedura incheiata, salvatorii montani urmau sa paraseasca zona. „Urmeaza apoi transportul salvatorilor si se spera ca schimbarea preconizata a vremii sa nu afecteze recuperarea acestora si revenirea acestora terestru pana la baza muntelui”, suna mesajul de pe pagina de Facebook a Salvamont Romania.

–––––––

Inca de dimineata, mai multi salvamontisti experimentati au ajuns, cu un elicopter, in zona in care deunazi identificasera – tot de la nivel aerian – trupurile a doi dintre cei trei montaniarzi despre care nu se mai stia nimic de cateva zile.

Interventia de cautare a baiatului de 18 sni si a celor doi barbati de circa 60 de ani este una dificila, avand in vedere atat perimetrul in care au fost localizati – in prima faza – cei doi turisti, dar si riscul declansarii unor avalanse, pe fondul incalzirii vremii.  „Echipele de salvatori au fost transportate in zona de creasta cu elicopterul , iar echipa care reusit sa ajunga la primul trup a reusit sa il localizaze si pe cel de-al treilea ,in apropiere, cel negasit la cautarile anterioare. Zonele in care se afla cele trei trupuri sunt extrem de accidentate, temperaturile sunt ridicate si exista pericol permanent de avalansa, fapt ce impune salvatorilor atentie marita si alegerea unor trasee de recuperera si transport a trupurilor cat mai putin expuse caderilor de pietre sau alunecarilor de zapada. In functie de conditiile din teren si in baza planului facut aseara pe imaginile din zona se incearca ca unele din trupuri sa fie duse in zona de creasta de unde sa fie recuperate prin troliere de catre elicopter , iar celalalt sa fie coborat pana intr-o zona la baza peretelui vaii ce pare accesibila pentru preluarea cu elicopterul”, se mentioneaza intr-un mesaj postat pe pagina oficiala de Facebook a Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont.

sura foto: Facebook/Salvamont Neamt

254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger