AcasăNewsRusia a bombardat iar porturile de la Dunăre. A fost emis RO-Alert!

Rusia a bombardat iar porturile de la Dunăre. A fost emis RO-Alert!

sursa foto: brasov.net

A fost emis mesaj RO-Alert pentru mai multe localităţi din judeţul Tulcea. Oamenii au fost anunțați că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Autorităţile au emis, miercuri dimineaţă, un mesaj RO-Alert pentru localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, potrivit news.ro. Mesajul de avertizare a fost emis de ISU Tulcea.

Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adoposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, s-a menționat în mesajul transmis populaţiei.

Mesajul, transmis populației din 8 localități tulcene

Potrivit acestuia, durata estimată a evenimentului este de 90 de minute.

Conform precizărilor ISU Tulcea, mesajul a fost transmis populaţiei din 8 localităţi – fiind vorba despre Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

În 7 septembrie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor „elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

„Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a mai hotărât CNSU după ce, în urma atacurilor ruseşte vizând porturi din regiunea Odesa, fragmente ale unei drone au fost găsite în zona localităţii Plauru, iar la Chilia un proiectil a străpuns acoperişul şi tavanul anexei unei locuinţe, amintește aceeași sursă.

Adăposturi din beton, instalate la Plauru

sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naţionale

Vă amintim că marți seară, MApN a anunțat că în localitatea Plauru, din județul Tulcea, sunt instalate spații de protecție a populației.

„În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea.

Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi”, a comunicat MApN.

author avatar
Andrei Coman
659 afisari

4 COMENTARII

  1. Bășcăliile alea sunt pe post de adăpost antiaerian? Hă, hă, hă cum se caută prostirea oamenilor sărmani din zonă, numai să se arate că ne pasă și că rusnacii ne pun în pericol teritoriul național.

  2. Pentru ce? Ce treabă avem noi cu faptul că mujicii vor să-i denazifice pe cioloveci?
    Se bat la ei, nu la noi. Noi ar fi trebuit să ne facem probleme dacă ar fi avut artileriști eroi de-ai noștri, cum e ăla de la Nassiryah.

  3. Improvizații amuzante… !!! Primăriile nu mai vorbesc nimic despre adăposturi și amenajarea subsolurilor din blocurile de locuințe…!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger