AcasăNewsA fost cutremur, sâmbătă, în România! Ce au anunțat seismologii

A fost cutremur, sâmbătă, în România! Ce au anunțat seismologii

A fost cutremur, sâmbătă, în România! Seismul s-a produs în Vaslui (foto: romaniatv.net)

O mișcare telurică de suprafață s-a înregistrat, sâmbătă, în România.

Cutremurul s-a produs la 7 kilometri adâncime, la ora 12 și 41 de minute, în Moldova – Vaslui. Și, conform datelor făcute publice din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a avut 3,6 grade pe scara Richter. Seismul din 19 decembrie s-a produs la 44 de kilometri de orașul Iași, la 47 de kilometri de Bacău și la 155 de kilometri de Galați.

De asemenea, în cursul acestei dimineți, mai exact la ora 03:59, de această dată în zona seismică Vrancea – Buzău, a fost înregistrat un cutremur slab, de 2,3 grade, ce s-a produs la adâncimea de 104 kilometri.

Au fost mai multe seisme în decursul lunii decembrie

De altfel, pe parcursul acestei ultime luni din an, în România au avut loc mai multe mișcări telurice. Două dintre ele, de 3, 4 grade pe Richter, s-au produs pe 8 și, respectiv, 5 decembrie, în aceeași zonă Vrancea – Buzău.

Totodată, vă amintim că, în luna octombrie, în România au avut loc două cutremure de intensitate medie. Unul s-a produs în 22 octombrie, la ora 23 și 21 de minute, în zona Vrancea, și a avut 4 grade pe Richter, iar celălalt, de 4,2 grade, a fost înregistrat de seismografe în ziua de 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova – Vaslui.

author avatar
Cristina Stefan
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger