AcasăNewsA fost cutremur, noaptea trecută, în România! Seismul, în zona Vrancea

A fost cutremur, noaptea trecută, în România! Seismul, în zona Vrancea

A fost cutremur, noaptea trecută, în România! Seismul, în zona Vrancea (sursa foto: romaniatv.net)

O mișcare telurică a avut loc în țară, în urmă cu câteva ore, mai exact în cursul nopții de luni spre marți.

Din câte s-a anunțat din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul – care a avut 3 grade pe Richter – a avut loc pe 3 mai, la ora 23:21, în zona seismică Vrancea – Buzău, la o adâncime de 133 de kilometri.

Seismul, considerat unul slab, s-a produs la 67 de kilometri de orașul Brașov, la 79 de kilometri de Ploiești, la 114 kilometri de Bacău și la 131 de kilometri de Capitală.

Acest cutremur este al doilea înregistrat în țară de la începutul lunii mai, precedentul având loc pe 3 mai, la ora 01:47:48, în aceeași zonă seismică Vrancea – Buzău, fiind vorba despre o mișcare telurică de 2,6 grade, produsă la o adâncime de 124 de kilometri.

Cutremur de 4,5 grade, în Vrancea, în aprilie

În decursul lunii precedente, în țară s-au produs mai multe cutremure, cel mai puternic fiind înregistrat de aparatele specialiștilor în seara zilei de 9 aprilie. Seismul respectiv a avut 4,5 grade pe Richter, s-a produs la ora 21:36, în județul Vrancea, la o adâncime de 78 de kilometri, fiind considerat un cutremur mediu.

De asemenea, pe 8 aprilie, seara târziu, la ora 22:54 mai exact, în aceeași zonă Vrancea avea să se producă un cutremur de 3,8 grade pe scara Richter, la adâncimea de 139 de kilometri.

author avatar
Cristina Stefan
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger