AcasăNewsA fost cutremur, marți, în România. Ce magnitudine a avut seismul din...

A fost cutremur, marți, în România. Ce magnitudine a avut seismul din 24 august

A fost cutremur, marți, în România. Ce magnitudine a avut seismul din 24 august (sursa foto: kanald.ro)

S-a cutremurat pământul în România, în această a doua zi a săptămânii. Mișcarea telurică s-a produs marți la prânz în Vrancea, zona cea mai activă din punct de vedere seismic de la nivelul întregii țări.

Din datele făcute publice de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului rezultă că seismul din 24 august s-a produs la ora 12:04, în județul Vrancea, la o adâncime de 94 de kilometri. A avut 2, 8 grade pe scara Richter, astfel că a fost un cutremur slab.

Conform sursei citate, cutremurul de marți la prânz s-a produs la 83 de kilometri de orașul Brașov, la 93 de kilometri de Ploiești și la 103 kilometri de Bacău.

De altfel, în decursul lunii august în România au avut loc mai multe seisme. Cel mai recent chiar în seara zilei de luni, 23 august. Mișcarea telurică s-a produs la ora 20:08, în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 85 de kilometri și a avut 2,6 grade, fiind, așadar, tot un cutremur slab.

Două cutremure de peste 4 grade

Au fost, însă, și cutremure medii ca intensitate ce au avut loc în decursul acestei a opta luni a anului. Unul s-a produs pe 11 august, la ora 12:31, în zona seismică Vrancea – Buzău, ce a avut 4,2 grade pe Richter, iar celălalt chiar pe 1 august.

Mai exact în seara zilei de 1 august, la ora 20:57, de această dată în Moldova – Vaslui, seismul având 4,1 grade și fiind un cutremur de suprafață, ce s-a produs la doar 2 kilometri adâncime.

author avatar
Cristina Stefan
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger