AcasăNewsA fost cutremur, luni dimineață, în România. Ce magnitudine a avut sesimul...

A fost cutremur, luni dimineață, în România. Ce magnitudine a avut sesimul din 4 septembrie

sursa foto: romaniatv.net

A fost cutremur, luni dimineață, în România.

Conform informațiilor anunțate de la nivelul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul din 4 septembrie s-a produs la ora 03:54, în Muntenia, Buzău, la adâncimea de 19.5 kilometri. Și a avut magnitudinea 2.2, fiind așadar un cutremur slab.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 34km E de Buzău, 55km S de Focșani, 57km V de Brăila, 67km SV de Galați, 71km N de Slobozia.

Un cutremur a avut loc și în 3 septembrie

Cu doar o zi în urmă, un alt cutremur avusese loc în România. Conform infp.ro, seismul s-a produs în 3 septembrie, la ora 03:43, s-a produs în Muntenia, Brăila. A fost tot un cutremur slab. Și a avut 2,3 grade pe Richter.

În seara zilei de 31 august, la ora 21:53, avusese loc în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur cu magnitudinea 3.

Iar în urmă cu două săptămâni, în 21 august, în Oltenia, județul Gorj s-a produs un cutremur mediu, la adâncimea de 14 kilometri. Seismul a avut 4,5 grade și a fost înregistrat la ora 00:39. Acel cutremur s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 10km N de Târgu Jiu, 73km SE de Hunedoara, 76km NE de Drobeta-Turnu Severin, 84km V de Râmnicu Vâlcea, 87km S de Deva, 98km SV de Sibiu.