AcasăNewsA fost cutremur în România, marți dimineață! Detalii despre seismul din 29...

A fost cutremur în România, marți dimineață! Detalii despre seismul din 29 septembrie

A fost cutremur în România, marți dimineață! Detalii despre seismul din zona Vrancea

S-a cutremurat pământul în România, marți dimineață!

Seismul a avut 3,2 grade pe Richter și s-a produs la ora 7 și 35 de minute, la o adâncime de 129 de kilometri, au transmis reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul, unul slab, a fost înregistrat în județul Buzău, în zona Vrancea, la 57 de kilometri de orașul Brașov, la 58 de kilometri de Ploiești și la 113 kilometri de Capitală.

În cursul zilei de luni, 28 Septembrie, în Moldova, mai precis la Galați, avea să se producă un cutremur de 2,4 grade pe Richter. Seismul a fost înregistrat de aparatele specialiștilor șa ora 11 și 42 de minute, la adâncimea de 17km.

De asemenea, în după-amiaza zilei de 21 Septembrie un cutremur de 3,2 grade pe scara Richter a avut loc în Bucovina – Suceava. A fost un cutremur de suprafață, care s-a produs la doar 3 kilometri adâncime.

Cel mai puternic seism înregistrat în țară de la începutul anului rămâne cel din 31 ianuarie. A avut 5,2 grade pe Richter, s-a produs în zona Vrancea și a fost resimțit inclusiv la nivelul Capitalei.

author avatar
Cristina Stefan
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger