AcasăNewsA fost cutremur în România, luni, 14 iunie. Seismul, în zona Vrancea

A fost cutremur în România, luni, 14 iunie. Seismul, în zona Vrancea

A fost cutremur în România, luni, 14 iunie. Seismul, în zona Vrancea (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, luni, în România.

Mișcarea telurică s-a produs în cea mai activă zonă, din punct de vedere seismic, de la nivelul întregii țări: Vrancea.

Din informațiile făcute publice de către reprezentanți ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut 3,1 grade pe Richter, fiind încadrat la categoria seismelor slabe. Și s-a produs la ora 12:54, la 10 kilometri adâncime.

Conform aceleiași surse, cutremurul din 14 iunie s-a produs la 79 de kilometri de orașul Brașov, la 91 de kilometri de Ploiești, la 103 kilometri de orașul Bacău și la 142 de kilometri de București.

Tot în cursul acestei luni, mai exact în seara zilei de 3 iunie, la ora 22:36, în zona seismică Vrancea -Buzău a avut loc un cutremur slab, de 3 grade pe Richter, ce s-a produs la adâncimea de 131 de kilometri.

Cutremur de 4,7 grade, în mai

În decursul lunii mai a acestui an, în România s-au produs mai multe cutremure. Cel ai puternic, pe 26 mai, la ora 00:30, în aceeași zonă seismică Vrancea -Buzău. A fost vorba despre un cutremur mediu, de 4,7 grade pe scara Richter.

De asemenea, și în aprilie seismografele au înregistrat mai multe cutremure în țară. Unul dintre acestea, produs pe 9 aprilie 2021, la ora 21:36, în județul Vrancea, a avut 4,5 grade.

author avatar
Cristina Stefan
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger