AcasăNewsA fost cutremur în România, în dimineața zilei de miercuri, 30 iunie....

A fost cutremur în România, în dimineața zilei de miercuri, 30 iunie. În ce zonă s-a produs seismul

A fost cutremur în România, în dimineața zilei de miercuri, 30 iunie. În ce zonă s-a produs seismul (sursa foto: romaniatv.net)

O mișcare telurică a avut loc în România, în dimineața acestei a treia zi din săptămână.

Seismul din 30 iunie a fost înregistrat la ora 09 și 46 de minute și s-a produs în zona seismică Vrancea – județul Buzău, din câte a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Ce magnitudine a avut cutremurul

Cutremurul, unul slab, a avut 2,9 grade pe Richter. Și, conform precizărilor făcute publice pe site-ul infp.ro, s-a produs la 23 de kilometri adâncime.

S-a mai aflat că seismul de miercuri dimineață s-a produs la 85 de kilometri de orașul Brașov, la 86 de kilometri de orașul Ploiești, la 106 kilometri de orașul Brăila și la 134 de kilometri de Capitală.

În decursul acestei luni, a șasea a anului, în România au avut loc mai multe cutremure, cel mai recent pe 29 iunie, la ora 22:34, într-o zonă a țării în care mișcările telurice sunt mai rare. Din câte au anunțat specialiștii, cutremurul s-a produs în Muntenia – județul Dâmbovița. A avut 2,3 grade și s-a produs la 17 de kilometri adâncime.

Cutremure de peste 4 grade, în mai și aprilie

De asemenea, vă amintim că printre cele mai însemnate seisme ce au avut loc în România, în decursul acestui an, se numără cutremurul din 26 mai, de la ora 00:30, de 4,7 grade pe Richter, care s-a produs în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 128 de kilometri.

Dar și cel din seara zilei de 9 aprilie – la ora 21:36. Respectivul cutremur, de 4,5 grade, a avut loc în județul Vrancea, la 78 de kilometri adâncime.

398 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger