AcasăNewsA fost cutremur în România! În ce zonă s-a produs și ce...

A fost cutremur în România! În ce zonă s-a produs și ce magnitudine a avut seismul

A fost cutremur în zona Vrancea! Ce magnitudine a avut seismul (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, la primele ore ale zilei de 9 august.

Seismul a avut loc înainte de ivirea zorilor, mai precis luni, 9 august, la ora 02:59, în zona seismică Vrancea – Buzău. Potrivit datelor făcute publice de către reprezentanții Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a fost un cutremur slab, de 2,4 grade, ce s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri.

Din câte au mai anunțat seismologii, cutremurul s-a produs la 74 de kilometri de orașul Brașov, la 82 de kilometri de Ploiești, la 112 kilometri de orașul Bacău și la 132 de kilometri de București.

Cutremur de 4,1 grade pe 1 august

În decursul lunii august, în țară au avut loc mai multe mișcări telurice. Cel mai recent cutremur, de 2,3 grade, s-a produs în județul Vrancea în seara zilei de 8 august, la ora 21:39. De asemenea, pe 7 august, la ora 11:24, tot în județul Vrancea a fost înregistrat un seism slab, de 3,7 grade, produs la adâncimea de 142 de kilometri.

Pământul s-a mișcat și pe 1 august, la ora 20:57, de această dată în Moldova – Vaslui, fiind vorba despre un cutremur mediu, de 4,1 grade.

Mai multe seisme au avut loc în România și în decursul lunii iulie, două dintre ele de intensitate medie. Pe 12 iulie, la ora 03:09, s-a produs un cutremur de 4,1 grade, iar pe 6 iulie, la ora 14:20, un cutremur de 4,3 grade. Ambele mișcări telurice au avut loc în zona seismică Vrancea- Buzău.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger