AcasăNewsA fost cutremur în România! Anunțul specialiștilor despre seismul de marți

A fost cutremur în România! Anunțul specialiștilor despre seismul de marți

A fost cutremur, marți, în Vrancea (sursa foto: rtv.net)

Seismografele au înregistrat, marți, un cutremur în zona Vrancea.

A fost vorba despre un seism de 3,7 grade pe Richter, ce a avut loc la ora 11 și 14 minute, în zona Vrancea – județul Buzău. Din datele făcute publice din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri, la 54 de kilometri de orașul Brașov, la 73 de kilometri de Ploiești și la 128 de kilometri de Capitală.

De la începutul acestei luni, în țară s-au produs mai multe mișcări telurice. Unul dintre aceste cutremure a fost înregistrat luni, 2 noiembrie, la ora 03 și 58 de minute, în județul Vrancea. A avut 3 grade pe scara Richter și s-a produs la 100 de kilometri adâncime.

Totodată, pe 1 noiembrie, în aceeași zonă Vrancea a avut loc un seism de 3,5 grade pe Richter, la o adâncime de 144 de kilometri.

De asemenea, la finele lunii trecute, mai exact pe 30 octombrie, la ora 00:39, în Moldova- Vaslui a avut loc un seism de 4,2 grade. A fost vorba despre un cutremur de suprafață, produs la doar 8 kilometri adâncime.

author avatar
Cristina Stefan
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger