AcasăNewsA fost cutremur! În ce zonă a țării s-a produs seismul din...

A fost cutremur! În ce zonă a țării s-a produs seismul din dimineața zilei de vineri, 15 octombrie

A fost cutremur! În ce zonă a țării s-a produs seismul din dimineața zilei de vineri, 15 octombrie (sursa foto: romaniatv.net)

O mișcare telurică a fost înregistrată de seismografe în dimineața zilei de vineri, 15 octombrie.

Din datele venite de la specialiști, cutremurul s-a produs la ora 06:06, în zona seismică Vrancea – Buzău. Și a avut 3,6 grade pe scara Richter, din câte a anunțat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul, unul slab ca intensitate, s-a produs la 142 de kilometri adâncime.

Au fost cutremure și joi

Și în cursul zilei precedente au avut loc cutremure în România. Cel mai recent, pe 14 octombrie, la ora 09:30. S-a produs în Muntenia – Buzău, a avut 2, 2 grade și a fost un cutremur de suprafață, ce a avut loc la doar 9 kilometri adâncime. Anterior în cursul dimineții de joi, tot în Muntenia – Buzău avusese loc un cutremur de 2,8 grade, produs la ora 08:14, la 13 kilometri adâncime.

De asemenea, din informațiile postate pe site-ul Institutului, cu câteva ore înainte, respectiv pe 14 octombrie, la ora 03:40, în zona Vrancea – Buzău se produsese un cutremur slab, de 2,9 grade, la 141 de kilometri adâncime.

Vă amintim că în luna septembrie, în România au avut loc și două cutremure medii – unul de 4,1 grade, ce s-a produs în seara zilei de 10 septembrie, iar celălalt de 4,5 grade pe Richter, înregistrat în ziua de 1 septembrie, la ora 13:32. Ambele seisme au avut loc în zona seismică Vrancea – Buzău.

266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger