AcasăNewsA fost cutremur, duminică, în România! Ce s-a anunțat despre seismul din...

A fost cutremur, duminică, în România! Ce s-a anunțat despre seismul din 16 mai

A fost cutremur, duminică, în România! Ce s-a anunțat despre seism (sursa foto: romaniatv.net)

S-a cutremurat pământul, în această ultimă zi a săptămânii, în România.

Seismul din 16 mai s-a produs la ora 13:44, în județul Vrancea, la o adâncime de 103 kilometri, conform datelor făcute publice din direcția Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. A avut 2,9 grade pe Richter, fiind încadrat de către specialiști la categoria cutremurelor slabe.

S-a mai aflat că seismul de duminică s-a produs la 87 de kilometri de orașul Brașov, la 93 de kilometri de Ploiești, la 104 kilometri de orașul Galați și la 141 de kilometri de Capitală.

Cutremur de 4,5 grade, în aprilie

În decursul acestei luni, în țară au mai avut loc mișcări telurice. Un cutremur s-a produs în după-amiaza zilei de 10 mai, în aceeași zonă seismică Vrancea – județul Vrancea, și a avut 3,5 grade. De asemenea, un alt seism slab, de această dată de 3 grade pe Richter, a avut loc pe 3 mai, la ora 23:21:02, în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 133 de kilometri.

Totodată, vă amintim că luna trecută, mai exact pe 9 aprilie, la ora 21:36, a avut loc un cutremur mediu, de 4,5 grade. Seismul s-a produs în județul Vrancea, la 78 de kilometri adâncime.

496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger