AcasăNewsA fost cutremur, duminică dimineață, în Muntenia! Seismul, unul de suprafață

A fost cutremur, duminică dimineață, în Muntenia! Seismul, unul de suprafață

A fost cutremur, duminică dimineață, în Muntenia! Seismul, unul de suprafață (sursa foto: rtv.net)

Seismografele au înregistrat, în dimineața acestei ultime zile ale săptămânii, o mișcare telurică despre care s-a aflat că s-a produs într-o zonă în care seismele sunt mai rare, cel puțin comparativ cu zona Vrancea.

Concret, este vorba despre un cutremur de 3,1 grade pe Richter, despre care specialiștii au anunțat că s-a produs în Muntenia – Giurgiu, la ora 5 și 51 de minute. Conform datelor făcute publice dinspre Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la o adâncime de doar 2 kilometri, drept urmare a fost unul de suprafață.

Cutremurul din dimineața zilei de 4 octombrie s-a produs la 44 de kilometri de Capitală și la 100 de kilometri de orașul Ploiești.

Luna trecută, în România s-au produs mai multe mișcări telurice, una dintre ele, înregistrată în dimineața zilei de 29 septembrie, având 3,2 grade pe Richter. Seismul a avut loc în zona Vrancea, județul Buzău.

Cel mai puternic cutremur ce a avut loc în țară de la începutul acestui an rămâne cel din 31 ianuarie, care a avut 5,2 grade pe Richter și a fost resimțit inclusiv în Capitală.

author avatar
Cristina Stefan
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger