AcasăNewsA fost creată berea cu pudră de greieri: „Are o alcoolemie ridicată...

A fost creată berea cu pudră de greieri: „Are o alcoolemie ridicată și e mai nutritivă”

A fost creată berea cu pudră de greieri: „Are o alcoolemie ridicată și e mai nutritivă”

Studenții de la USAMV Cluj au inventat berea cu pudră de greieri, deocamdată, doar ca lucrare de licenţă, dar profesorii sustin ca e facută să respecte cerinţele nutriţionale ale omului modern.

Berea cu pudră de greieri vine cu o mulţime de plusuri faţă de cea tradiţională: are o alcoolemie ridicată, de 6,5% şi e mult mai nutritivă.

Berea cu pudră de greieri e invenția unor studenți clujeni

„Pudra de greieri are un gust asemănător cu floarea soarelui prăjită. Ajută la crearea unei membrane mult mai puternice a drojdiei. Deci practic îi oferă o rezistenţă asupra alcoolului mult mai bună”, a declarat Alexandru Constantin Şerb – student USAMV Cluj, pentru observatornews.

Singurul dezavantaj ar putea fi preţul, ceva mai mare decât la o bere normală – aproximativ 15 lei per litru. Cei care iubesc fructele de mare, dar postesc, nu mai sunt nevoiţi să aştepte dezlegarea la pește… pentru ei s-au creat creveţii vegani.

A apărut și făina de greieri în România

A apărut făina de greieri în România. Este de aproape 20 de ori mai scumpă decât un kilogram de făină obișnuită. Astfel, un magazin online din Baia Mare vinde un kilogram de făină de greieri cu 96,25 de lei, adică de aproximativ 20 de ori mai scumpă decât un kilogram obișnuit de făină, precizând însă că este ”BIO, fără gluten, fără conservanți și fără aditivi, chimicale sau conservanți”.

În prezentarea produsului, comerciantul subliniază faptul că ”făina de greieri se prepara din greieri mari fără aripi” și că ”nu are gust, doar o ușoară aroma umami de nucă”.

Comisia Europeană a autorizat, în 2022, comercializarea greierilor de casă – Acheta domesticus – ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel a treia insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise în iulie anul trecut pentru larva de Tenebrio molitor şi în noiembrie pentru Locusta migratoria.

author avatar
Andreea Vlad
707 afisari

15 COMENTARII

  1. Greieri fara aripi?
    Sunt mutanti sau ia greierele si ii rupe aripile?:)
    Contraindicatii pentru alergeni are pe sticla? Daca nu are, o sa vedeti pe pielea/ intestinul vostru.

  2. Pai numai desteptii din Cluji puteau inventa asemenea tampenie o alcolemie ce iti da dureri de cap si gust de plosnite. Evident costa cat o sticla de uischi. Faceti dracului din lacuste e recolta lasati greeri sa cante diliilor lui Boc.

  3. Trotinetistii astia trepanati vor sa ne ia una dintre cele mai mari placeri ale vietii.

  4. E cu dedicație pt october fest.yoata la ei ca exponenții lor din tarile lor decid toate mizeriile astea la alții le impun cu forta!

  5. Nu deajuns ca boresti dupa 15 20 25 halbe 🍺 acum dilii vor din prima…

  6. Faceti ceva dracului pt stiinta ca voi pt 2 statii de tramvai ati furat banii la profi cu metrou. La ce dracu le trebe lor metrou cand tot Cluji face cat stana lui nenea Gigi pana la gara de Nord 2 statii.Le-ati luat parizelu la mațe fripte aia cica ei nu cersesc dar cer de o luna o coaja. Fripturistele alea au declarat la fisc banii de meditație? Parinti sa declarati voi ca nu au declarat…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger