AcasăNewsA doua generatie ISIS: vor misuna ca serpii in toata Europa

A doua generatie ISIS: vor misuna ca serpii in toata Europa

Un raport alarmant publicat de Europol subliniaza ca Daesh si-a intensificat antrenamentele copiilor combatantilor straini care traiesc pe teritoriul ”califatului” pentru a-i pregati sa loveasca in viitor pe teritoriul european.

”In materialele de propaganda, Daesh arata din ce in ce mai frecvent ca antreneaza minori pentru ca acestia sa devina cea de-a doua generatie de combatanti teroristi straini, ceea ce constituie o viitoare amenintare pentru securitatea statelor membre UE”, avertizeaza agentia europeana de politie in raportul sau anual cu privire la terorismul in Uniunea Europeana. Europol adauga: ”Unii, revenind pe teritoriul tarilor de bastina, vor perpetua amenintarea terorista in Uniunea Europeana, via consilierile, finantarea, recturarea si activitatilor de radicalizare. Ei ar putea servi si ca modele pentru viitori jihadisti”.

31.000 de femei insarcinate in califat

Isa Dare (patru ani) arunca in aer o masina cu trei prizonieri

In conditiile in care anumiti teroristi care au lovit in Paris, in 13 noiembrie 2015, si in Bruxelles, in 22 martie 2016, au beneficiat de o pregatire militara in strainatate, riscul aparitiei de combatanti straini pe vechiul continent este mai mare ca niciodata. Mai ales ca, asa cum indica raportul Interpol, numarul copiilor nascuti din parinti jihadisti in teritoriile controlate de ISIS, in Irak si in Siria, este in crestere. Numarul femeilor insarcinate din ”califat” nu este nici el neglijabil: 31.000, potrivit estimarilor Quilliam Foundation, o organizatie britanica specializata in extremismul islamist. Daca aceasta viitoare generatie de teroristi ingrijoreaza autoritatile europene, ISIS se lauda cu ea in multiple materiale de propaganda. Intr-unul din ele, filmat la finele lui 2015, in Raqqa (Siria) se poate vedea antranamentul teologico-militar al ”puilor de lei ai califatului”, unii fiind folositi precum calai ai unor ostatici. In alt material de propaganda datat februarie 2016, se poate vedea cum Isa Dare, fiul unor jihadisti britanici, care apasa butonul unui detonator pentru a arunca un aer o masina in care se aflau trei prizonieri. ”Ii vom ucide pe toti necredinciosii”, anunta Isa, imbracat intr-o uniforma miliitara si purtand o bandana in culorile Daesh.

author avatar
Tudor Borcea
470 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger