AcasăNewsA doua dezbatere dintre cei doi aspiranti la Casa Alba, mai dura...

A doua dezbatere dintre cei doi aspiranti la Casa Alba, mai dura decat precedenta

Cei doi aspiranti la sefia Statelor Unite s-au intalnit pentru a doua oara live in fata camerelor TV, intr-o dezbatere desfasurata in St. Louis si moderata de aceasta data de un jurnalist al CNN si de unul reprezentand postul ABC.

Doar ca de aceasta data, a fost vorba de o infruntare mult mai tensionata ca precedenta. Cel mai clar semnal ca avea sa fie o dezbatere mai dura decat precedenta a fost faptul ca, din capul locului, cei doi contracandidati au ales sa nu-si mai dea mana, inainte sa inceapa confruntarea.

Apoi s-a trecut la dezbaterea propriu-zisa, in care Trump, reprezentantul Republicanilor in cursa pentru Casa Alba, a incercat, dupa cum era de asteptat, sa minimizeze efectul inregistrarii datand de acum mai bine de zece ani, dar aduse in prim-plan recent, in care aspirantul la sefia SUA foloseste un limbaj putin spus nepotrivit in clipa in care vorbeste despre femei.

Hillary Clinton, in schimb, nu a ratat ocazia sa atraga atentia asupra importantei acestei inregistrari, mizand, insa, pe un ton total diferit cu cel folosit de adversarul sau din aceasta cursa electorala. De altfel, cum s-a intamplat si data trecuta, Clinton a ales sa pareze spusele si atacurile lui Trump de cele mai multe ori cu zambetul pe buze, cu fraze clare, rostite fara voce ridicata, insa cat se poate de apasat.

In schimb, magnatul decis sa ajunga primul om in SUA nu s-a sfiit nici de aceasta data sa-si intrerupa adversara, pe parcursul dezbaterii, la fel cum nu s-a abtinut nici sa o ameninte ca o va trimite la puscarie, in cazul in care el va ajunge sa castige alegerile de luna viitoare. Mai mult, Trump l-a adus in discutie si pe Bill Clinton, sotul candidatei democrate, aflat in sala, facand aluzie la faptul ca aceasta din urma ar fi abuzat mai multe femei.

Cu siguranta toate aceste aspecte au contat in privinta modului in care telespecatorii care au urmarit dezbaterea au si perceput duelul electoral, considerand, din cate arata un sondaj facut public de CNN, faptul ca (si de aceasta data) Hillary Clinton a fost cea care a dominat infruntarea. Au fost 57% dintre respondenti convinsi de acest lucru, in timp ce doar 34% l-au vazut pe Trump castigator. Precedenta infruntare electorala televizata a avut loc la finele lunii septembrie.

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger