AcasăNewsA crescut comertul, a scazut salariul

A crescut comertul, a scazut salariul

Comertul cu amanuntul a inregistrat o usoara crestere in luna iulie

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in iulie cu 2,2% fata de luna anterioara, in timp ce salariul mediu a inregistrat o mica scadere, potrivit datelor furnizate de INS.

Comertul cu amanuntul a inregistrat o usoara crestere in luna iulie

Cresterea comertului cu amanuntul s-a datorat avasului inregistrat de vanzarea carburantilor (+3,6%),a produselor alimentare si nealimentare, precum si a bauturilor si tutunului. Comparativ cu luna corespunzatoare a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut, de asemenea, cu 0,1%. Vesti bune vin si dinspre turism, in luna iulie numarul celor care s-au cazat intr-o unitate de profil de la noi din tara fiind cu 21,8% mai mare. Sosirile in hoteluri au detinut in iulie o pondere de 74,6% din total, in crestere cu 24% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Daca turismul si comertul au mers destul de bine, cu banii am stat insa ceva mai prost. Astfel, potrivit Institutului National de Statistica, castigul salaria mediu net a fost, in iulie, de 1.471 lei, cu 0,1% mai putin ca in luna precedenta. Practic, diferenta a aparut ca urmare a a acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanta) in luna iunie, a nerealizarilor de productie ori a incasarilor mai mici, a dificultatilor financiare cu care s-au confruntat unele unitati economice, precum si a angajarilor de personal cu castiguri salariale mici.

author avatar
eNational
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger