AcasăNewsA cincea zi de grevă la STB! Doar o cincime din vehicule...

A cincea zi de grevă la STB! Doar o cincime din vehicule au ieșit pe traseu

grevaA cincea zi de grevă la STB! Doar o cincime din vehicule au ieșit pe traseu

Șoferii STB continuă și luni greva, pentru a cincea zi la rând! Pe străzile din Capitală circulă luni, 24 ianuarie, doar o cincime din vehiculele Societății de Tranport București (STB) programate să iasă pe traseu.

Un număr de 148 de vehicule din totalul de 697 programate se aflau pe traseu luni dimineață, la ora 7, astfel: 67 de tramvaie din 151 programate, 62 de troleibuze din 86 programate și 19 autobuze din 460 programate, potrivit Mediafax.

O întâlnire pentru negocieri care ar fi trebuit să aibă loc la ora 9.00, între directorul Adrian Criţ şi reprezentanţii sindicaliştilor, a fost anulată, după ce sindicalistul Vasile Petrariu a anunţat că nu va participa. Potrivit Digi24, Petrariu ar fi nemulţumit de condiţiile puse de Criţ pentru participarea la discuţii: impunerea unei ore şi a unui număr maxim de participanți.

Greva de la STB, declarată ilegală de Tribinalul București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a spus duminică, în cea de a patra zi a grevei de la STB, că au fost pe traseu 65% dintre tramvaie şi troleibuze şi un număr mic de autobuze şi că „mult mai mulţi” şoferi şi vatmani ar fi ieşit la lucru dacă nu ar fi fost intimidaţi de sindicat.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu şi anunţă că 20% din parcul auto se află în trafic. Protestul angajaţilor STB continuă, deşi a fost declarat ilegal de Tribunalul Bucureşti.

Duminică dimineaţă câteva sute de angajaţi ai STB s-au adunat la autobaza Titan, încă de la primele ore ale zilei, atunci când ar fi trebui să iasă pe traseu, în timp ce unii dintre colegii lor au ieşit la lucru, conform programului. Salariaţii prezenţi la autobaza Titan au cerut demisia directorului general Adrian Criţ.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană. Tribunalul București a suspendat protestul și l-au declarat ilegal, însă angajații STB au refuzat să vină la serviciu.

author avatar
Andreea Vlad
128 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca sindicatul STB are cunostinta de fapte penale ale conducerii societatii ori/si ale primarului mucusor dan , legea-i obliga sa semnaleze astea procurorilor prin plangere penala. Au facut asta? Daca nu atunci la treaba . Sa iasa pe traseu toate masinile.

  2. O sa i facem plangere penala fiecare cetatean acestui director iresponsabil care a dat vietile peste cap si cu nicusor la pachet care isi permite sa faca lucratorii asociatie de mafioti el un criminal al bolnavilor de cancer care stsu in ftig pt ca nu rezolvza de doua sapt o teva !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger