AcasăNewsA cazut de pe pachebot si a supravietuit 22 de ore

A cazut de pe pachebot si a supravietuit 22 de ore

Norwegian Getaway, nava de pe care a cazut filipinezul

Imbarcat pe unul din cele mai mari nave de croaziera din lume, Norwegian Getaway, un filipinez de 33 de ani a cazut peste bord la aproximativ 50 de km nord de coastele cubaneze. Nu avea vesta de salvare.

Norwegian Getaway nava de pe care a cazut filipinezul

Din motive inca necunoscute, omul a cazut in mare in jurul orei 15.30. Zece minute mai tarziu salvatorii au pornit in cautarea sa in apele Golfului Mexic, intre Florida si Cuba. Dupa ce au petrecut ore in incercarea de a-l localiza, acoperind o zona de patru kilometri patrati cu o vedeta si doua avioane, pana noaptea tarziu, cautarile au fost oprite. Aflata in plina croaziera, Norwegian Getaway  a facut cale intoarsa iar toate binoclurile de pe nava au fost puse la ochi pentru a-l gasi pe filipinez. In final, armatorul navei, compania Norwegian Cruise Lines, a transmis condoleante familiei acestuia.

Gasit de alta nava de croaziera

Un steward tot de pe un pachebot Carnival Glory l a reperat pe barbat in mare

In croaziera caraibiana de o saptamana, in aceeasi zona, uriasa nava Carnival Glory a fost salvarea filipinezului, care l-a recuperat din mare viu si nevatamat. Omul la plutit in deriva si a fost gasit la 28 de mile marine (aproximativ 50 km) de zona unde era cautat. Un steward l-a reperat in timp ce acesta agita bratele din mare. O barca de salvare a fost coborata si in scurt timp filipinezul era la bord. Potrivit purtatorului de cuvant al companiei Carnival Cruise Line, omul nu avea vesta de salvare in momentul in care a fost gasit. ”Putem doar sa presupunem ca a reusit sa se mentina la suprafata 22 de ore”.Pentru Christine Duffy, presedintele Carnival Cruise Line, cazul reprezinta ”pur si simplu un miracol”.

author avatar
Tudor Borcea
367 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger