AcasăNewsPremiile Gopo, pe ritm de manele!

Premiile Gopo, pe ritm de manele!

Intr-o pauza de mancat seminte, Dan Bursuc se declara un mare iubitor al filmului romanesc

Cel mai important eveniment, de altfel singurul, dedicat cinematografiei romanesti s-a fasait. Elita artistilor din Romania a ramas inmarmurita cand pe scena Teatrului National a aparut o trupa de manelisti, in frunte cu „taticul” lor, Dan Bursuc. Printre actorii, regizorii eleganti, parfumati, si-au facut nestingheriti loc si niste baieti in maiou.

Intr o pauza de mancat seminte Dan Bursuc se declara un mare iubitor al filmului romanesc

In fiecare an, Gala Premiilor Gopo este cel mai asteptat eveniment despre care se comenteaza zile in sir. De bine, pana acum. Marti seara, insa, organizatorii au dat cu mucii in fasole (exprimare manelistica intentionata). S-au gandit ei ca trebuie sa sparga tiparele si sa lase lumea cu gura cascata. Au si reusit, de altfel, doar ca artistii nu au ramas ca la cinema, ci s-au ridicat pur si simplu de pe scaune, sa plece, in momentul in care pe scena Teatrului National si-a facut aparitia trupa de manele a lui Dan Bursuc, Kana Jambe.

Maiouri pe burti si aplauze stinghere

Valul de nemultumiri declansat a fost fara precedent, fie ca te aflai in inima evenimentului sau doar in fata televizorului senzatia era aceeasi: prost gust, muuuult prost gust. Unul dintre cei mai vehementi critici ai momentului de „mare audienta” a fost Mihai Margineanu. „La Premiile Gopo, cel mai cu staif eveniment al culturii cinematografice romanesti, organizatorii au adus pe scena o trupa formata din niste rromi plinuti si cu <<maiouri>> peste burti burdusite care au <<facut un program>> de manele. Am vazut varfuri ale culturii noastre aplaudand stingheri si din bun simt o trupa de manelisti. I-am simtit stingheri si speriati, ca pe timpul comunismului cand trebuia sa aplauzi ca sa te vada securistul cum ca nu esti retrograd si destabilizator. Aseara, la Premiile Gopo, vazand atata subcultura injectata in cultura m-am convins ca Romania este in metastaza stadiul final si ca nu mai apucam nici tratamentul paleativ”, a punctat Margineranu. „In seara asta am trait un moment rusinos. Eram in fata televizorului, dar tot rusine am simtit. Sa ai pe scena Teatrului National din Bucuresti derularea premiilor GOPO, un festival de elita, in sala mari scenaristi, regizori, producatori, oameni de televiziune, mari actori ai tarii si sa asculti un burtos in maiou alb (caruia ii mai lipsea doar gratarul!), cantand manele… e TOTAL RUSINOS!!! Aceasta asociere a primei scene a tarii, TNB, cu Gala Premiilor prestigiosului Festival de renume international, GOPO, si actul de subcultura creat, imi lasa un gust amar si ma oripileaza”, a reactionat si Aurelian Temisan.

Diversitate

Neoripilatii, ca sunt cativa, o dau pe diversitate.  „Gala GOPO este o sarbatoare a diversitatii. Aici a fost vorba despre un fel de a atrage atentia catre cultura de masa si cinemaul romanesc care este privit ca adresandu-se unui public cinefil exclusivist. Artistii care au cantat nu mi s-au parut neprofesionisti. Contextul punea in valoare vocile si capacitatea lor profesionala. Este ipocrit sa judeci lucrurile in alb si negru. Am avut diversitate prezenta, inclusiv in nominalizari”, a transmis Ada Solomon, producatoarea filmului „Soldatii. Poveste din Ferentari”, pelicula in care Dan Bursuc are o scurta aparitie.

author avatar
Andrei Coman
509 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai ma daca i diversitate sa dam si o sceneta porno ca e si ei artisti! Vorba pictorului ale carui picturi erau pictste cu penisul… – Picturile mele sunt foarte cautate mai ales de femei cu gust artistic…

  2. Ai si vad pe nenea Rebe cu nenea Persic si nene Caramitu cu nenea Malaiele suflecand mainile la urmatoarele versuri de dusmanie si necaz:

    Eu fac bani din piatra seaca… nu muncesc
    Si dusmanii mei se mira cum traiesc
    Imbracat la patru ace peste tot
    Toata lumea spune soapta mafiot
    Imbracat la patru ace peste tot
    Toata lumea spune soapta mafiot

    Stai ca pun ceva pe mine si vin…
    Arunc cu cel mai bun costum
    Arunc cu cel mai bun parfum
    Din trabauc trag cate un fum
    OOHHH…
    Masina si plec la drum…
    EIIIHHHH…dara duma dara numa daralula duma duma
    Ca in stil de mafiot
    Si nu imi place sa vorbesc aiurea
    Respect dar peste tot
    Cu bani mei fac sa planga lumea…
    Sa planga…
    Si acum cu totii:
    Dau cu banii, cu banii, cu banii
    Si-mi cumpar pe dusmanii
    Cate o mie cate o suta
    Dusmanii toti ma saluta

    Toti spun ca sunt mafiot…
    EIIIHHH…
    Eu le spun ca ma descurc cum pot
    Si ca… fac bani multi de cand eram pustan
    De pe vremea cand ei n-aveau nici un ban
    Si nu ma dau mare
    Toata lumea stie ca am valoare
    Am putere mare
    Iau la rand pe fiecare cat ar fii de tare

    Ma respecta lumea toata ca pe un sfant
    Unde merg unde ma duc sunt cunoscut
    Lasa ca asa vreau eu ca sa arat
    Ca eu am putere mare peste tot
    Lasa ca asa vreau eu sa arat
    Ca eu am putere mare peste tot…

    Ce mai ne conduc geepsanii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger